Wpis z mikrobloga

Czy ktoś ma do polecenia zegarek dla dziecka? Nie chcę mu kupować jeszcze telefonu, ale chciałbym mieć kontakt.
Kupiłem Garett Kids Sun Ultra 4G, bo miał wifi gps i szmery bajery.
Wyjąłem go z opakowania, podłączyłem do apki i ten GPS to straszne g---o. Pokazuje niby lokalizację masztu na drugim końcu miasta. W budynku nie ma szans na GPS. Na dworze pokazuje mi, że urządzenie poza siecią.
Położyłem go z 60% na półce i nieużywany zupełnie wytrzymał 24h. Jak to się ma do 3-4 dni na baterii gdy będzie używany?
Przed chwilą używałem go przez 5 minut i spadło do 96% po naładowaniu.

W tej chwili to mam zamiar go odesłać i kupić telefon. Czy ktoś korzysta z podobnego zegarka dla dzieci i mu działa?

#rodzicielstwo #rodzice #dziecko #garett #zegarki #telefony #pomocy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Yelonek nie wiem czy jest zegarek dla dzieci który wytrzyma kilka dni z włączoną siecią cały czas

A to że gps w budynku nie działa to nic dziwnego
  • Odpowiedz
Zegarek, który ma mieć cały czas włączonego gpsa, 4g i wytrzyma 4 dni. No, powodzenia niestety. Już 2 dni to będzie sukces. A w praktyce to taki zegarek ładujesz codziennie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Norskee: Po tych 4 dniach to się spodziewałem, że ze 2 dni pociągnie, a tu może być ciężko 1 dzień utrzymać. Jak ma to być takie bardziewie to wolę już ten telefon kupić i mieć większą nadzieję, że bateria nie padnie.

GPS poza budnkiem też nie bardzo działa, bo wyniosłem go z domu i pokazuje tę samą lokalizację.
EDIT: O cholercia. Właśnie zaktualizował lokalizację na bliższą domu! Ale leżał poza domem 20
  • Odpowiedz
@Yelonek: niestety kiedyś też stałem przed takim dylematem. Przeglądałem rożne zegarki, widziałem ze czego korzystają inni rodzice/dzieci i stwierdziłem, że generalnie to badziewie i strata pieniędzy. Wiele razy byłem świadkiem jak dzieciaki z takimi zegarkami albo drą się do ręki i nic nie słychać albo w połowie dnia mieli już je rozładowane. Moje dzieci to nawet nie były zainteresowane takim badziewiem. Mają po prostu telefony. Lokalizacja udostępniona przez google mi
  • Odpowiedz
@Yelonek: u mnie w essa lokalizacja działa w miarę ok, ale nie kupiłem go do trzymania dziecka na smyczy tylko do kontaktu. Jakbym kupił do lokalizowania dziecka w kilka sekund z dokładnością do kilku metrów to faktycznie bym mógł marudzić. Trzyma spokojnie 2-3 pełne dni i komunikacja tel/sms działa bez problemu co już jest sukcesem za te parę stówek.
  • Odpowiedz
  • 0
@plycin: Nie chodzi o smycz, bo ma 8 lat i raczej my ją musimy wszędzie odwieźć/zaprowadzić, więc wiemy gdzie jest. To w przypadku gdyby się zgubiła itp. Jeśli wtedy GPS nie działa to na co mi taki GPS.
Z drugiej strony szansa, że będzie miała przy sobie zegarek jest większą niż telefon.
  • Odpowiedz