Wpis z mikrobloga

#internet #play #wifi #gigabox #pomocy #monter #swiatlowod

Witam mam internet z play 1Gb swiatlowod wraz z tv i streamingowym pakietem, internet sam w sobie na kablu jest niezawodny (prawie 900mb) - Jedyny problem jest w WiFI ktore co kilka godzin wywala i trzeba w ustawieniach na administratorce resetowac albo zmieniac kanał, Pytanie moje bo nie znam sie na tym (tak technik juz zamowiony) - Jakie sa najlepsze ustawienia sieci 5ghz i 2.4 ghz zeby nie wywalalo je, czy jest to zwiazane z tym że ten router nie ma tryby "bridge"? Czy powinienem wlaczyc "mesh" bo nie mam wlaczonego w sensie co ja moge zrobic i czy moze zmiana kanalow az do skutku w czyms pomoze?? HELP
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PolskiOski2137 nic nie ruszaj, bridge stosujesz gdy masz plan wpiąć inny router a ten od play jest tylko modem - urządzeniem brzegowym.
Mesh to gdy byś chcial używać wzmacniaczy.
Jak ginie Ci WiFi to wina softu/ fizycznie sprzętu - technik sprawdzi i wymieni na nową sztukę
  • Odpowiedz
, bridge stosujesz gdy masz plan wpiąć inny router a ten od play jest tylko modem

@Feeder: u mnie jak zmienilem tryb na bridge to sie zesrał i nie chciał wstać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PolskiOski2137: podpowiesz co kupiłeś? Nie ma problemu z podpięciem własnego routera w Play? Mam aktualnie router który dostałem jeszcze z UPC: Compal CH7465LG. Mam na umowie 600mb/s i na kablu tyle wyciągam, ale po wifi jest 300. Zastanawiam się czy wymiana routera przyspieszy prędkość po WiFi
  • Odpowiedz
@asdxmee: Tak, mam Archer TP Link c6, polecam bo przebija nawet do sasiadow hehe, wifi do 400mb wysylanie zaskakujaca duze bo kolo 300 - siedź w upc poki mozesz duzo ludzi z tego co czytalem ma problemy z ich (play) routerem
Jakos trzeba sobie radzic:)
  • Odpowiedz