Aktywne Wpisy
bialykruczek +14
Staramy się z różową o dziecko już ponad 8 miesięcy. Różowa, w każdym miesiącu kiedy okazuje się że znów nic, popada w histerię.
Chciałbym jakoś pomóc ale w kraju w którym mieszkamy, każde wyjście do lekarza to są kwoty przekraczające budżet a za darmo nie ma nic. Pewnie w PL są jakieś poradnie gdzie można za parę tysięcy coś zdziałać? Ale i tak się nie wybieramy, może za rok. Nie bardzo się
Chciałbym jakoś pomóc ale w kraju w którym mieszkamy, każde wyjście do lekarza to są kwoty przekraczające budżet a za darmo nie ma nic. Pewnie w PL są jakieś poradnie gdzie można za parę tysięcy coś zdziałać? Ale i tak się nie wybieramy, może za rok. Nie bardzo się
#samochody
Kupował ktoś samochód od aaaauto? Chciałbym dowiedzieć jak to u was wyglądało bo opinie w Internecie są dosyć mieszane.
Kupował ktoś samochód od aaaauto? Chciałbym dowiedzieć jak to u was wyglądało bo opinie w Internecie są dosyć mieszane.
Wyczytałem później że z racji na chyba ciężar neony nie byłby w stanie utrzymać się w tej atmosferze ale może kompletnie źle to zrozumiałem bo jestem laikiem w waszej dziedzinie także proszę o wyrozumiałość ( ͡º ͜ʖ͡º)
#astronomia #kosmos #astrofizyka
Właściwości neonu
Neon jest gazem szlachetnym o niskiej masie atomowej (20 u dla najczęstszego izotopu) i słabo reaguje z innymi pierwiastkami. Ma też niską gęstość, co sprawia, że na planetach o słabszej grawitacji neon może łatwo uciec w przestrzeń
Widziałem symulacje takiej planety która samoczynnie pojawiła się w spaceengine więc nie wiem czy faktycznie istnieje czy to wytwór losowej symulacji komputerowej - znajdowała się w pewnej odległości od czarnej dziury natomiast nie została wchłonięta i wyglądała bardzo ciekawie przez to że atmosfera składała się głownie właśnie z neonu