Aktywne Wpisy

1-2-3 +15
#savoirvivre
Miraski, taka sytuacja - obiad u wujka mojej dziewczyny.
Byłem tam dopiero kilka razy u niego ale już któryś raz się tak zdarzyło, że kiedy wujek mojej dziewczyny przychodzi do nas się przywitać z gośćmi (przychodzi do nas zawsze po jakimś czasie) to wygląda to tak, że najpierw wita się z moją dziewczyną (mnie omija), później idzie witać się z jej rodzicami, a na samym końcu wraca do mnie
Miraski, taka sytuacja - obiad u wujka mojej dziewczyny.
Byłem tam dopiero kilka razy u niego ale już któryś raz się tak zdarzyło, że kiedy wujek mojej dziewczyny przychodzi do nas się przywitać z gośćmi (przychodzi do nas zawsze po jakimś czasie) to wygląda to tak, że najpierw wita się z moją dziewczyną (mnie omija), później idzie witać się z jej rodzicami, a na samym końcu wraca do mnie

źródło: zdj
Pobierz
MosleyOswald +128

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Pijcie ze mną kompot #nieruchomosci swoim wyczuciem rynku mógłbym zbić piątkę z mickiem. Od prawie roku próbuję sprzedać praktycznie nowy dom w okolicy Warszawy - stacji Chotomów i pies z kulawą nogą nie dzwoni. Jak już zaczęli dzwonić to z 8k za metr chcą schodzić do 6k/6,5k bo wiadomo medialny kryzys. Za tyle to ja go stawiałem i wykańczałem kilka lat temu. Myślałem że taki nieduży domek w okolicy Warszawy będzie się cieszył super zainteresowaniem, ale widać ludzie wolą kurniki, szeregówki i inne wynalazki zamiast domu. Porażka. W ubiegłym roku z palcem w d* sprzedałbym go za 8,5k. ale wyczekiwałem i mam.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
źródło: najlepszy czas na sprzedaz
PobierzPo prostu jak cena będzie wyższa niż te 6-6.5k to dla golodupcow się świeci czerwona lampka w banku.
Za duży metraż i finalna cena jest nieosiągalna da P0lacka nawet na 1000 letni kredyt w banku, który gdyby nie KNF to p0lack by podpisał z samym diabłem nawet
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Ile chcesz finalnie za co?
ja sprzedam za 5 lat( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: przecież to uczciwa cena. Moje 150m^2 w tej samej okolicy jest warte bańkę, czyli coś koło 6,5k z metra.
Sorry, trzeba było kupić mieszkanie, one tylko rosną, na domach się zwykle traci.
Mieszkałam na granicy z Warszawą, obok kolejki i wiesz co? Za 1,1mln to wolę spore mieszkanie w dzielnicy, która nie jest sypialnią
Wszędzie tylko nie w PL domy sprzedaje się po kosztach, a Ty się żalisz że nawet nie zarobisz xD
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@pianinka: Chyba nie sprawdzałaś cen mieszkań od 2017.
80m^2 w spoko dzielnicy kosztuje mniej więcej 2x tyle, co moje 150m^2 w Chotomowie. W ogóle "do pracy w 10 minut na piechotę" w mieście, które ma ponad 500km^2 to kompletna abstrakcja. Z większości blokowisk, które kosztują po 20k z metra, do centrum nadal jedzie się minimum 20
Kupowałam 80m2 3 lata temu. Fakt faktem, że pewnie od tego czasu
@pianinka: xD kojec dla psa ma więcej, szanujmy sie
@pianinka: ej ale chciało Ci się chociaż zobaczyć gdzie mieszkam i jaki stamtąd jest dojazd...?
KM na Modlin jedzie 29 minut do centrum
dom za kilkaset tysięcy trudno teraz już kupić ale było sporo jeszcze w zeszłym roku, blisko stacji
@pianinka: Czyli w 2021. Koleżanko... od 2021 ceny mieszkań wzrosły o 50% xD Domów może z 20%. Tak jak pisałem - mieszkania są coraz droższe względem domów.
ale nie, nie chodzi o to, że "patrząc po cenach ludzie nie chcą mieszkać w domach" xD Po prostu BK2% miała cap na 800k, więc ludzie kupowali masowo mieszkania. I sentyment jest taki, że mieszkanie
@Yuri_Yslin: A ja nie wymieniłam tylko Mordoru. Kolejny raz nie wiesz nawet na co odpisujesz.
@pianinka: Właśnie wiem, ale oczywiście jak nie wypiszę wszystkich Twoich przykładów, to się przyczepisz. Bez sensu jest takie pisanie "do mordoru/jana pawła jest tyle i tyle" bo każdy pracuje gdzie indziej, ergo, nie da się obiektywnie ocenić dojazdu względem miejsca pracy, bo - uwaga, uwaga - każdy ma inne. Dlatego używa się w dyskusjach dość uniwersalnie czego