Wpis z mikrobloga

Na taki pomysł wpadłem, że Internet to druga bestia. Nosisz go na czole (tzn. jesteś uzależniony od internetu przy komputerze lub przy telewizorze) lub na prawej ręce (uzależnienie od telefonu). Uzależniając się od internetu i telefonu jesteśmy łatwiej sterowani przez reklamy, rząd... Szatana ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Druga bestia sprawiła, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i ubodzy, wolni i niewolnicy, musieli przyjąć znamię na swoją prawą rękę albo na swoje czoło. Bez tego znamienia nikt nie mógł nic kupić ani sprzedać. Aby to uczynić, musiał mieć na sobie znamię — imię bestii lub liczbę jej imienia. Tu trzeba mądrości.

Ciąg dalszy jest następujący, więc niedługo to się wydarzy (prawdopodobnie 2000 lat po śmierci Pana Jezusa Chrystusa, Baranka Bożego (idealna ofiara)), czyli... 2027-2033?

1 Potem ujrzałem:

A oto Baranek stojący na górze Syjon,

a z Nim sto czterdzieści cztery tysiące,

mające imię Jego i imię Jego Ojca wypisane na czołach.

2 I usłyszałem z nieba głos jakby głos mnogich wód

i jakby głos wielkiego gromu.

A głos, który usłyszałem, [brzmiał] jak gdyby harfiarze uderzali w swe harfy.

3 I śpiewają jakby pieśń nową przed tronem

i przed czterema Zwierzętami, i przed Starcami:

a nikt tej pieśni nie mógł się nauczyć

prócz stu czterdziestu czterech tysięcy2 -

wykupionych z ziemi.

4 To ci, którzy z kobietami się nie splamili:

bo są dziewicami3;

ci, którzy Barankowi towarzyszą, dokądkolwiek idzie;

ci spośród ludzi zostali wykupieni

na pierwociny dla Boga i dla Baranka,

5 a w ustach ich kłamstwa nie znaleziono:

są nienaganni.

#bog #bogojciec #jezuschrystus #wiara #biblia
n_____S - Na taki pomysł wpadłem, że Internet to druga bestia. Nosisz go na czole (tz...

źródło: Untitled-1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać, i będziecie w nienawiści u wszystkich narodów, z powodu mego imienia (to już się działo stało). 10 Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić (to już się działo stało). 11 Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą (to już się działo stało) (katolicyzm itd.); 12 a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu (teraz
  • Odpowiedz