Aktywne Wpisy

#dzieci #rodzice #rodzicielstwo #ksiazki
Cześć. Mam syna 3,5 letniego nudzą mu się ksiązki typu: pucio, kici kocia, psi patrol i inne. Biblioteka przewertowana, brakuje już pomysłów. Opowiadam mu więc wymyślone historyjki inspirowane bajkami, wierszami itd ale powiem szczerze, że nie mam już siły wymyślać co wieczór co innego. Więc czy znacie jakieś książki ze sporą ilością treści, jakieś fajne opowieści, opowiadania dla dzieci w
Cześć. Mam syna 3,5 letniego nudzą mu się ksiązki typu: pucio, kici kocia, psi patrol i inne. Biblioteka przewertowana, brakuje już pomysłów. Opowiadam mu więc wymyślone historyjki inspirowane bajkami, wierszami itd ale powiem szczerze, że nie mam już siły wymyślać co wieczór co innego. Więc czy znacie jakieś książki ze sporą ilością treści, jakieś fajne opowieści, opowiadania dla dzieci w
razdwatrzy55 +6
Początkowo wytypowałem Skodę Octavię IV ze względu na duży bagażnik i dobre opinie o silniku 1.5 TSI, z drugiej strony natknąłem się na informacje o problemach z elektroniką w egzemplarzach COVID-owych.
Podobno w modelach produkowanych po 2021 roku te problemy miały już zostać rozwiązane.
Nie planuje robić więcej niz 10-15k km rocznie, 90% miasto (w przyszłości, jak bombelek urośnie pojawia się wycieczki za miasto), budżet do 80k.
Rozważam również inne opcje, jak:
Superb,
Karoq,
Civic X hatchback (choć w przypadku tego ostatniego martwi mnie kwestia bagażnika na rowery czy bagażnika dachowego),
Mazda CX-5 (trafiłem na skrajne opinie odnośnie jakości blachy i rudej, mułowaty 2.0 oraz spore spalanie)
Czy Octavia z rocznikow 2021+ to najlepszy wybor i kompromis cena/jakosc ?
Nie zamykam sie na konkretna marke/model. Niezawodność i spory bagażnik to dla mnie kluczowe cechy
#kupieauto #sprzedamauto #auto #samochody #motoryzacja #skoda #mazda #honda
Honda pierwotnie w ogóle nie przewidziała bagażników dachowych dla civica X, po jakimś czasie ludzie zaczęli je montować na własną odpowiedzialność i jakoś to działa, natomiast po przeczytaniu tej informacji samochód stracił w moich oczach
Co do elektroniki to ja mam O4 z 2023 i poza sporadycznie wariującym infotainment (zrywa android auto, park assist nie działa) nie mam problemów. i pomaga tradycyjne włącz/wyłącz, serwis niepotrzebny.
raz jechalem corolla na fotelu pasażera z nosidelkiem za sobą i nogi miałem w brodzie, tam nie ma w ogóle miejsca
1.5 TSI dobre opinie ma? Już przestały pękać kolektory wodne? Nie szarpie na zimnym. Nie długo trzeba będzie rozrząd zmienić, a to trochę kosmiczna cena będzie. Syf na zaworach ssących. Do czyszcenia co 60kkm. Nikt tego nie robi i potem zdziwieni jak komoresja ucieka.
@znkk: O problemach z elektroniką w egzemplarzach covidowych słyszałem tylko i wyłącznie od Łysego co ma sieć warsztatów na yt
@AnalLog niecale 400l bagaznik co i tak jest niezlym wynikiem
@Cztero0404 jest placz na forach, ludzie regularnie odwiedzali ASO po najnowsze aktualizacje
Ja teraz przez kilka dni mam do dyspozycji nowego Karoqa. Normalnie jeżdżę Octavia 3 w kombi, 2018 rok.
I nie zamieniłbym jej na Karoqa. Wizualnie auto jest duże, ale...
Dalej nie wybralem, biore też pod uwagę O3 FL, 1.5, ostatnio myslalem na Tucsonem 1.6 132, silnik mułowaty ale auto cieszy sie opinia niezawodnego