Wpis z mikrobloga

@eustachy777: bo każdy trzeźwo myślący wie, że doping daje w c--j i jeszcze trochę, jeżeli mówimy o sylwetce. Niektórzy nawet twierdzą, że mięśnie "same rosną" na dopingu i to nawet bez treningu i jest w tym odrobina prawdy (ale naprawdę tylko odrobina, bo jednak też trzeba z---------c ciężko, aby dobrze wyglądać).
Tymczasem na reszcie naiwniaków można zarobić dużo hajsu i wyświetleń.
  • Odpowiedz
bo jednak też trzeba z---------c ciężko, aby dobrze wyglądać

@Saprofit: No nie. Na dopingu wystarczy lekko trenować i już będziesz miał lepsze przyrosty niż natural ciężko z------------y. Wiadome, że żeby mieć efekty jeszcze większe to wtedy tak. Ale żeby osiągnąć to co natural osiągnie ciężkim treningiem to dla sterydiarza wystarczy umiarkowany trening
  • Odpowiedz
@smieszek321: to powiedz to wszystkim tym, którzy są na b----e i dalej wyglądają jak g---o ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawda jest taka, że większość bywalców siłowni nie umie w ogóle trenować i trzymać michy, więc co najwyżej będą wyglądali na dużych i nabitych oraz trochę wynik na ławie im wzrośnie. Może naturale będą mniejsi, ale jednak będą lepiej wyglądać na zdjęciach i bez koszulki.
Tylko to
  • Odpowiedz
@Saprofit: @latarnikpolityczny jeżli waszym zdaniem, żeby na b----e trzeba trenować tak samo ciężko jak natural, żeby osiagnąć taką sylwetkę jak natural to nie podziwiam. A jeśli waszym zdaniem natural nie wygląda dobrze bo nie ma 110k czystego mięśnia to też pozdro
  • Odpowiedz
@smieszek321: ale Ty mówisz z własnego doświadczenia, czy tylko tak teoretyzujesz? Bo na razie widzę, że raczej to drugie xD
Jak poznałem i porozmawiałem z dziesiątkami osób, które otwarcie mówiły, co i ile biorą, to jedynie garstka naprawdę dobrze wyglądała i miała jakieś wyniki i wcale nie były to osoby, które brały najwięcej. Reszta po prostu była albo przeciętna, albo co najwyżej wyróżniała się gabarytem.
Zobacz sobie nawet na reddicie,
  • Odpowiedz
@smieszek321: bo należy rozróżnić zmęczenie obwodowe od ośrodkowego. Na tym właściwie polega umiejętność ciężkiego treningu w kontekście sylwetki, czyli masz niszczyć mięsień i a nie głowę (czyt. układ nerwowy). Idąc tym tokiem rozumowania, to ja na siłowni nigdy ciężko nie trenowałem w porównaniu np. z treningami sportów walki, gdzie łatwo porzygać się czy po prostu fizycznie paść ze zmęczenia.
Innymi słowy - to, że bombiarz zrobił trzy serie do odciny
  • Odpowiedz
@smieszek321: nie, ja po prostu w prawidłowy sposób definiuję trening ¯\(ツ)/¯
Ciężkość nie znaczy, że się zmęczysz, bo jak widać, to g---o potrafi dać. Ciężkość treningu polega na precyzyjnym dobieraniu parametrów, odpowiednich ćwiczeń, zarządzaniu zmęczeniem, tj. kiedy faktycznie można docisnąć śrubę i ledwo chodzić po treningu nóg, a kiedy zrobić pompę na zestaw dyskotekowy, no i oczywiście konsekwencji oraz wytrwałości w realizacji założeń.
B---a oczywiście ułatwia proces, bo możesz mniej
  • Odpowiedz
@smieszek321: g---o się znasz i p--------z. Mechanizm powodujący hipertrofię jest taki sam bez względu na poziom hormonów. Zwyczajnie na b----e te hormony powodują, że mechanizmy, ograniczające się przesuwają. Ergo jak będziesz ćwiczył jak p---a to możesz na b----e wyglądać gorzej niż przeciętny natural z treningiem na 100%.

Bo trenować ciężko nie potrafi większość ludzi na siłce. Sam jestem ciekaw czy wiesz co ro znaczy. Bo nawet jeśli wydaje Ci się
  • Odpowiedz
@smieszek321

Jako dobry mirek odradzam Ci ruszanie steroidow, bo uczucie zawodu po zderzeniu rzeczywistosci z wyobrazeniem, ktore masz bo Jeff Nippard pokazal w filmiku ze na b----e przed telewizorem dojebiesz bardziej niz z------------y natural bedzie dla Ciebie bardzo frustrujace.
  • Odpowiedz