Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
https://pcrf.pl/
Wjechał na wózku, a wyszedł o własnych siłach. Jest tam zapiernicz, raz mu powiedzieli, że jak nie che ćwiczyć to jest pełno osób na jego miejsce. Z tego co tylko wiem to zanim Cie tam przyjmą wysyłasz im dokumentacje medyczną i oni decydują czy Cie przyjąć itp, ale to było 4
A co do psychologa to mówię o tym, bo depresja w takiej sytuacji potrafi przeszkadzać.
O psychologu cały czas pamiętam. Na ten moment szukam sposobu na komunikację, przynajmniej do tego poniedziałku.