Szwagierka kupiła opla... jako że prawko ma od dwóch lat, 25 też nie skończone to umowę spisaliśmy na mnie a ona jest współwłaścicielem. Auto zarejestrowaliśmy, wysłaliśmy umowę do obecnego ubezpieczyciela (TUZ), OC obecnie opłacone jest do czerwca przez poprzedniego właściciela.. Przysłali maila z info że mamy dopłacić ponad 900 zł po rekalkulacji, co ani trochę mi się nie kalkuluje bo za inne auta z silnikiem 2.0 zawsze place ok 600 zł... fakt, jest współwłaściciel ale bez przesady. Mubi mi pokazuje spokojnie oferty w granicach 700-1000 zł, a tutaj jakby przeliczyć 900 za pół roku plus to co wpłacił poprzedni wlaściciel to wyjdzie pewnie 2500 rocznie... tyle to mi wyszło za OC, AC i ASS na Europę ostatnio... Co teraz można z tym zrobić? Mogę do nich zadzwonić i powiedzieć ze nie akceptuje tych warunków i niech mi rozwiążą umowe zwracając kasę?
@wiesiu2: jak korzystasz z mubi to tam mają dobre wsparcie, napisz a Ci powiedzą co i jak. Ale jak to rekalkulacja u poprzedniego to raczej nic nie zrobisz. Nie wiem po co ją wpisywałeś i wysyłałeś. trzeba było poczekać aż obecne oc się skończy. wtedy rekalkulacja była by conajwyżej na Ciebie albo wcale.
@wiesiu2: z tego co sie orientuje to mozecie wypowiedzieć uomwę i w tym samym dniu zawrzeć swoją. Najlepiej skoczyć do jakiegoś agenta który to ogarnie
Zwykła kawa rozpuszczalna Jacobs 200g kosztuje już 42 zł. Nie tak dawno taka kawa kosztowała max 20 zl. Przecież to się w głowie nie mieści. Za niewiele więcej można kupić dobrej jakości kawę do ekspresu. Jak żyć w tym kraju z dykty i kartonu? #inflacja #pieniadze #ceny
Co teraz można z tym zrobić? Mogę do nich zadzwonić i powiedzieć ze nie akceptuje tych warunków i niech mi rozwiążą umowe zwracając kasę?
#ubezpieczenia #samochody #motoryzacja #ubezpieczenieoc
Ale jak to rekalkulacja u poprzedniego to raczej nic nie zrobisz. Nie wiem po co ją wpisywałeś i wysyłałeś. trzeba było poczekać aż obecne oc się skończy. wtedy rekalkulacja była by conajwyżej na Ciebie albo wcale.
Sam sobie odpowiedziałeś :D