Wpis z mikrobloga

Szwagierka kupiła opla... jako że prawko ma od dwóch lat, 25 też nie skończone to umowę spisaliśmy na mnie a ona jest współwłaścicielem. Auto zarejestrowaliśmy, wysłaliśmy umowę do obecnego ubezpieczyciela (TUZ), OC obecnie opłacone jest do czerwca przez poprzedniego właściciela.. Przysłali maila z info że mamy dopłacić ponad 900 zł po rekalkulacji, co ani trochę mi się nie kalkuluje bo za inne auta z silnikiem 2.0 zawsze place ok 600 zł... fakt, jest współwłaściciel ale bez przesady. Mubi mi pokazuje spokojnie oferty w granicach 700-1000 zł, a tutaj jakby przeliczyć 900 za pół roku plus to co wpłacił poprzedni wlaściciel to wyjdzie pewnie 2500 rocznie... tyle to mi wyszło za OC, AC i ASS na Europę ostatnio...
Co teraz można z tym zrobić? Mogę do nich zadzwonić i powiedzieć ze nie akceptuje tych warunków i niech mi rozwiążą umowe zwracając kasę?

#ubezpieczenia #samochody #motoryzacja #ubezpieczenieoc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiesiu2: jak korzystasz z mubi to tam mają dobre wsparcie, napisz a Ci powiedzą co i jak.
Ale jak to rekalkulacja u poprzedniego to raczej nic nie zrobisz. Nie wiem po co ją wpisywałeś i wysyłałeś. trzeba było poczekać aż obecne oc się skończy. wtedy rekalkulacja była by conajwyżej na Ciebie albo wcale.
  • Odpowiedz
@wiesiu2: z tego co sie orientuje to mozecie wypowiedzieć uomwę i w tym samym dniu zawrzeć swoją. Najlepiej skoczyć do jakiegoś agenta który to ogarnie
  • Odpowiedz
co ani trochę mi się nie kalkuluje bo za inne auta z silnikiem 2.0 zawsze place ok 600 zł.

umowę spisaliśmy na mnie a ona jest współwłaścicielem.

Sam sobie odpowiedziałeś :D

Mubi mi pokazuje spokojnie oferty w granicach 700-1000 zł
  • Odpowiedz