Wpis z mikrobloga

Wczoraj zamieszczałem podobny wpis LINK. Znalazłem ofertę na Skodę Kamiq. Produkcja koniec 2023 roku, pierwsza rejestracja marzec 2024. Przejechane ok. 6 tys. km. Na wyposażeniu m.in. climatronic i grzane fotele, kamera cofania itp. Silnik 1.0 TSI ze skrzynią DSG. Sprzedaje prywatnie pracownik salonu Skody (auto żony, które okazało się za małe przy dwójce dzieci). Cena 91 tys. Warto?

#samochody #kupnosamochodu #autohandel #skoda #vag
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klintoniusz 1.0 TSI - machającypapież.jpeg

Mogąc wywalić 91 k na auto, bym poleciała po salonowe od razu a nie się bawiła w jakieś telenowele pt. Żonie sie nie podoba
  • Odpowiedz
@klintoniusz Wiem, że to co powiem będzie bolesne, ale pytanie czy Cię stać? To już sam musisz ocenić.

Samochód to zakup na minimum 10-20 lat, i Jeżeli coś się s-------i w nim to Cię w skrajnej sytuacji może zabić. Więc bym nie oszczędzała.

Jeżeli miałabym warunki rodzinne, zmuszające mnie do zakupu auta pokroju kamiqa to bym dokredyciła brakującą kwotę, by nie iść na kompromisy. Jeżeli nie mam, ale bardzo chcę mieć
  • Odpowiedz
@klintoniusz Wiem, że to co powiem będzie bolesne, ale pytanie czy Cię stać? To już sam musisz ocenić.

Samochód to zakup na minimum 10-20 lat, i Jeżeli coś się s-------i w nim to Cię w skrajnej sytuacji może zabić. Więc bym nie oszczędzała.

Jeżeli miałabym warunki rodzinne, zmuszające mnie do zakupu auta pokroju kamiqa to bym dokredyciła brakującą kwotę, by nie iść na kompromisy, przy 90 k wkladu to nawet jak
  • Odpowiedz
@klintoniusz: niestety, bolesna prawda jest taka, że jeżeli nie jesteś w stanie kupić danego samochodu nowego z salonu skonfigurowanego pod siebie to znaczy że Cię na niego nie stać. Weź kup jak człowiek nowego Ssangyonga Tivoli/Korando z wyprzedaży albo Dustera i tyle.
  • Odpowiedz
@klintoniusz: ehh, nie dogodzisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale widzisz że za te 95 spokojnie da się takiego nowego Tivoli ogarnąć.
Skoro patrzyłeś na Kamiqa czyli takiego średniego rozmiarowo z segmentu B to identyczny jest Sandero Stepway. I wtedy jest jeszcze taniej. A jak patrzysz na nowe ale od ręki to zapewne uda się Kię Stonic albo Hiundaia Kona za te 91-95 kupić.
  • Odpowiedz
  • 1
@Torgerd: Osobiście jeżdżę Kodiaqiem z 2.0 TSI, ale szukam auta dla Żony. Przez ostatnie 2 lata mieliśmy Sandero Stepway. Niestety ekonomia nie przyćmiła mankamentów auta- było cholernie niewygodne. Sprzedałem z niewielką stratą. Żona cierpi na zaawansowane problemy z kręgosłupem, dlatego wskazane jest dla niej wsiadanie wyżej i jazda z automatem bez ciągłego męczenia sprzęgła. Dlatego szukamy raczej czegoś w stylu małego SUVa. Kona mi się bardzo podoba i ma w
  • Odpowiedz
@klintoniusz: Jesli to kupujesz do miasta w polaczeniu z DSG to calkiem przyjemne auto. Raz w roku trase tez zrobisz. Jesli planujesz tym latac regularnie dluzsze trasy z wieksza predkoscia to odpusc, szkoda palowania silnika.
  • Odpowiedz
@klintoniusz Kamiq -silnik spoko, skrzynia jest po huju, bo mam taką i bez programu to się nie nadaje do miasta, tak zjebli ją normami i innymi wymysłami. No chyba że chcesz robić skrzynie co kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, ewentualnie koniec gwarancji i mod programem skrzyni, ja to p------i... i zrobiłem jeszcze w trakcie w serwisie wskazanym co ciekawe przez ASO XD
  • Odpowiedz