Wpis z mikrobloga

Czy do was też wydzwaniają jakieś losowe prywatne numery, niby od konsultantów Play, namawiających na nową umowę i zmianę modemu, bo na stary kończy się licencja wraz końcem roku? Mam internet i telewizję sprzed paru lat z UPC, sprzęt jak na obrazku.
Zazwyczaj nie odbieram, ale jeśli już to często jest głuchy telefon albo melodyjka, w internecie te numery mają szemrane opinie. Kiedyś z jednym z nich wdałem się w dłuższą rozmowę i pani chciała wrażliwe dane (adres, pesel, numer dowodu).
Dzwoniłem w tej sprawie na infolinię UPC bodajże we wrześniu i pani powiedziała mi, że nic nie muszę robić.
Byłem też w salonie Play, gdzie w ogóle siedział jakiś niezorientowany pan i nic nie ogarniał. Chciał mi wcisnąć droższą umowę bez usługi, z której często korzystam (Replay TV), mimo że gdzie indziej wyczytałem, iż taka usługa w Play istnieje.
Raz dostałem smsa niby od Play, że skontaktuje się ze mną konsultant i mam mu podać swoje dane. Napisałem maila do pomocy technicznej Play w tej sprawie i odpisali że nic nie muszę podawać, bo to tylko opcjonalna oferta promocyjna.

Tak że każdy mówi co innego, a Play zdaje się że wybrał najgorszy z możliwych sposobów konaktu z klientami - dzwoni jakiś nie wiadomo kto, codziennie z innego prywatnego numeru, podaje się za konsultanta Play i straszy żebym podał swoje wrażliwe dane, bo zaraz skończy się licencja na internet i telewizję.
Ktoś jeszcze przechodził przez ten proces i czy to jest legitne? Faktycznie modem przestanie działać od nowego roku i trzeba telefonicznie podać swoje dane?

#upc #play #warszawa #internet @play_polska
lewoprawo - Czy do was też wydzwaniają jakieś losowe prywatne numery, niby od konsult...

źródło: UPC-4K-TV-BOX-dekoder-zrodlo-UPC-Polska

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Bluzgowy: Zarejestrowałem się tak wczoraj i faktycznie był komunikat, żeby muszę zamienić dekoder na nowy. Przyślą w paczkomacie, podłączę sobie i tyle.

Jacy to są ściemniacze, typ który spamuje do mnie telefonami, wyraźnie mówił że licencję traci nie dekoder, tylko modem i w związku z tym chciał mi wcisnąć nową umowę.
  • Odpowiedz
@lewoprawo jak dzwonią, bo pewnie do każdego muszą, to najlepiej porozmawiać i się pożegnać.

Jeśli masz stara umowa i chcesz mieć niższy rachunek, i np tv internet i pakiet f fsecure w zestawie, to nic nie musisz zmieniać, w niej propozycji, to zadzwonią, przedstawia ofertę i od razu pytają czy podsumowac, a to jeśli nie za protestujesz oznacza zmianę umowy.
  • Odpowiedz