Wpis z mikrobloga

@SzubiDubiDu: To jest strefa wolna od biedaków, a nie jakiegoś tam czystego transportu, masz kupić nowy, albo nowszy używany(tak by posiadacz tego nowszego kupił z salonu), samochód. Nie wolno CI naprawiać starego bo to uderza w interes lobbysty który te strefy kazał wprowadzić.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: ALe x7 jest ciężkie wiec w przeliczeniu na kg to mało spala ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bardziej serio: nie sprawdzałem tego ale ludzie tłumaczyli że SCT/regulacje UE kasują małe autka, bo sama praca silnika spalinowego produkuje dużo zanieczyszczeń, a masa pojazdu ma dzisiaj mniejsze znaczenie przez turbo ciągnące od dołu. Z tego powodu nawet małe auta emitują spory procent emisji dużych suvów.

Ofc katalogowo ;)
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Masz rację, ale trochę odleciałeś, po prostu to ma być strefa wolna od biedaków i tyle. Jak nałożysz rygorystyczne przepisy, to wyeliminujesz z 80% aut, tym samym nie będzie już korków. Ja akurat nie widzę problemu, bo w miastach jest alternatywa w postaci zbiorkomu.
  • Odpowiedz
@stanleymorison:

Masz rację, ale trochę odleciałeś, po prostu to ma być strefa wolna od biedaków i tyle.

To przecież tak napisałem ¯\(ツ)/¯

Jak nałożysz rygorystyczne przepisy, to wyeliminujesz z 80% aut, tym samym nie będzie już korków. Ja akurat nie widzę problemu, bo w miastach jest alternatywa w postaci zbiorkomu.

Jest to alternatywa zazwyczaj tylko i wyłącznie w dzień, a jak ona funkcjonuje w niektórych miastach(#wroclaw here) to szkoda gadać
  • Odpowiedz
  • 2
@kuraku spoko ja kupuję auto za 2200 z racji wieku jak zrobię opinie rzeczoznawcy będę mógł jeździć ile lat mi się podoba bez zmiany na nowsze
  • Odpowiedz