Wpis z mikrobloga

Ehh chłopu by wystarczył taki skromny domek na wsi najlepiej kupiony za gotówkę i kilka milionów na koncie żeby się nie musieć martwić przyszłością. Czy ja aż tak dużo wymagam?
okno2137 - Ehh chłopu by wystarczył taki skromny domek na wsi najlepiej kupiony za go...

źródło: 1000024086

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okno2137: ja tak zrobiłem i polecam. Za znacznie mniejszy becel niż mieszkanie w WWA kupiłem ziemię z domem do remontu i zabudowaniami gospodarczymi 50km od Warszawy, dojazd do roboty pociągiem trwa podobnie jakbym jechał ztm z jakiś Włoch czy Białołęki, a mam na codzień spokój i własną przestrzeń do majsterkowania i ogrodnictwa ( )
  • Odpowiedz
mam na codzień spokój i własną przestrzeń do majsterkowania i ogrodnictwa

@OgurRicc: na codzień czyli w sobote, kiedy ten cały przybytek trzeba posprzątać i porobić zakupy czy w niedzielę kiedy już się jest na tyle styranem że na nic nie ma siły i na dodatek zaczynasz stresować się nadchodzącym poniedziałkiem?

No nie wierzę, że dojeżdżając prawie godzinę w jedną stronę do roboty (a tyle pewnie zajmie 50km od drzwi do
  • Odpowiedz
@enten: w tygodniu też mam czas. Od powrotu do spanka ~8h, to jest czas w którym zamkniesz się ze wszystkim. Oczywiście, że funkcjonuje się na wolniejszych obrotach niż w weekend jak człowiek jest wyspany, ale naprawdę da się tak żyć
  • Odpowiedz
@okno2137: w-------m na wieś i co? Roboty wkoło domu jest zawsze od zajechania a ja leń jestem. W lato kosisz trawę w zimę odśnieżasz. Ogród, liście, drzewka, krzaki. krety i sto jeszcze innych rzeczy. A wydatków ile.
A na końcu, zero kontaktów międzyludzkich, przynajmniej lokalnie, w moim przypadku w ogóle prywatnie.
Lepiej w-----ć do małego miasteczka, przynajmniej zawsze będziesz miał autobusy.
  • Odpowiedz