Wpis z mikrobloga

siemak jaki moze byc powod ze WIIM AMP nie chce sie laczyc z tv po hdmi ARC - widzi go ale nie gra muzyka

wszystkie akutalizacji polaczenia itp powiiny byc ok, ustawienia tez sprawdzalem i dalej nie trybi
Wszystko dziala normalnie po optyku a po hdmi nie

tv Samsung ue49m5672auxxh z 2017 roku ale ma hdmi arc normlanie napis, wiec powinno działac

#samsung #hdmi
#tv #audio #glosniki #wiim #rtveuroagd #warszawa #muzyka #audioboners #audiovoodoo #telewizory
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateja888 Z początku działało okej, ale po kilku miesiącach coś się pokasztaniło i WiiM nie odbierał sygnału z HDMI. Przywracałem ustawienia fabryczne WiiM i to samo. Pomogło odłączenie jednego HDMI z dekoderem od TV i zabanglało. Szczerze mówiąc nie wiem gdzie leży wina, tak jakby TV miał za dużo złącz HDMI podłączonych, ale nie widzę w tym zbytniego sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
@mateja888: sprawdź czy na TV format dźwięku masz ustawiony na PCM, a druga sprawa, daj głośność na wysokim poziomie na TV, bo wiim z tv gra dużo ciszej niż z innymi źródłami
  • Odpowiedz
  • 0
@msgdn: jest pcm cigle nie laczy, i mam komunikat ze nie moze nawizac polaczenia z urzadzeniem
niby czyta ze jest cos podpiete ale dzwiek nie idze ale dzieki za rade :)
  • Odpowiedz