Aktywne Wpisy
MshL +881
Najprostszy sposób rozwiązania problemu #demografia to zainwestowanie w tiktokowe farmy trolli które będą tresować młode pokolenia w takim mindsecie, że brak trójki dzieci przed 25 rokiem życia to bycie nieudacznikiem i przegrywem. 15 lat takiej tresury i boom demograficzny gotowy.
djtartini1 +566
Nie chodzi mi o to, że ktoś coś od-piere-doli i nie pomyśli o innych, tylko że ludzie regularnie rutynowo dla własnej wygody od-piere-dalają coś bo WIEDZĄ, mają pełną 100% świadomość, że nic im nigdy za to nie będzie.
Poprosiłbym o wyważone opinie, nie lubię jak ktoś ot tak bezpodstawnie sra na warszawę że brudno (bo nie jest, w porównaniu do innych miast przynajmniej), niebezpiecznie (ani statystyki, ani obserwacje własne tego nie wykazują) itp. Niestety w tej sprawie o którą pytam, żadnych statystyk ani nic takiego nie znalazłem, więc posłucham opinii i anegdotek
Z chamstwem nie mam porównania, w lbn raczej spokojnie, nawet wieczorem na deptaku czy gdzieś. Ale
Zdarza się, a doliczyć do tego zastawienie samochodu na miejscu postojowym stawiając na jezdni. Do tego zastawianie bram i DDRek.
Nie sądzę żeby tego było dużo, a i zjawisko się zmienia wraz z planowaniem przez ZDM (barierki, strefa, redukcja miejsc, degradacja dwukierunkowych do jednokierunkowych).
Warszawa przyciąga wszelkiego rodzaju protesty, manifestacje, polityków różnych szczebli i inne takie "atrakcje".
W sumie rozumiem frustrację normalnych warszawiaków, zwłaszcza że WWA kręciła się wokół jednej dziewicy z pewnej dzielnicy.
Jakbym miał porównać. Mieszkałem dosyć długo przy MTP w Pyrstolicy żeby przywyknąć do cyklicznych korków (Budma, Polagra i inne takie atrakcje).
Nawet nie zdajesz sobie sprawę jak zmieszany byłem gdy byłą
we wroclawiu nie ma tego wszystkiego co jest charakterystyczne dla warszawy, ze czlowiek czlowiekowi wilkiem.
Mialem wrazenie, ze w wawie na start jestes dla kazdego obcego wrogiem/konkurentem (o prace, o miejsce parkingowe, o miejsce w komunikacji miejskiej, o mozliwosc zmiany pasa etc.), dopiero jak zlapiesz z nim jakikolwiek kontakt i udowodnisz, ze jestes ok, to zaczynasz byc traktowany normalnie.
We