Wpis z mikrobloga

Patrzę w lustro i widzę, że czas mnie mocno posunął. Wory pod oczami, cera jakaś taka nie ta co wcześniej...
Szukam dobrego kremu do twarzy, który szybko się wchłania (bez mikro plastiku). Czegoś do smarowania pod oczy żeby zamaskować wory pod oczami. Również chcę zmienić szampon, bo head and shoulders strasznie wysusza mi skórę głowy.
Proszę o polecenie konkretnych produktów

Dodam #perfumy bo bo tu też jest wielu zadbanych mężczyzn.

#kosmetyki #zdrowie #uroda #modameska #starosc #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aruel89: retinol plus coś tłustego jeżeli masz suchą cerę. Retinobaza 17000, z tego co widzę to teraz jest szał na retinol. Ja używam od dawna i często słyszę, że jestem przed 30tką, choć to wierutna bzdura. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aruel89 jak chcesz retinol, to zrób sobie najpierw próbę czy cię nie uczula itd, bo możesz się poparzyć.
Na początek możesz sobie kupić Bielenda Skin Clinic Professional Retinol Serum liftingująco-restrukturyzujące - ma małe stężenie. Przy retinolu warto używać kremu SPF, bo wtedy skóra jest bardzo wrażliwa na słońce i można sobie zrobić kuku. Jak będziesz zadowolony, to kup sobie jakiś droższy retinol.
  • Odpowiedz
@aruel89 i nie martw się, wszyscy się starzejemy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szampon - kup jakiś z napisem 'nawilżający', włosy warto umyć dwa razy, potem odżywka do włosów/maska - tutaj niestety metodą prób i błędów. Wcześniej możesz też zrobić sobie peeling skóry głowy - glinką albo peeling enzymatyczny.

w ogóle peelingi enzymatyczne też są super do skóry twarzy, ale nie przy retinolu, wtedy jest za dużo złuszczania
  • Odpowiedz
  • 1
@aruel89 nie powinno sie uzywac szamponu przeciwlupiezowego, jeśli nie ma sie lupiezu. Bo one wlasnie strasznie przesuszaja skore glowy. Ja uzywam szamponow firmy Ducray.
  • Odpowiedz
@aruel89: wszyscy polecają gównoszampony z SLS. Zamiast tego kup przyzwoity szampon np. OnlyBio balansujący bez SLS + odżywki również z tej firmy. To spoko entry level. Humektantowa nawilży po wysuszaniu szamponem H&S. Weź też proteinową i emolientową.
  • Odpowiedz