Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vulfpeck: Oczywiście, że sytuacja jest kompletnie inna, blokady rolników były zapowiadane i zgłaszane wcześniej, służby porządkowe wcześniej już planowały objazdy, a karetki czy straż pożarna były przepuszczane bez żadnego, ale. W przypadku terrorystów z ostatniego pokolenia, blokady są nielegalne i nie zgłaszane, blokują ruch i nie przepuszczają nikogo, aby przejechać, np do szpitala trzeba się z nimi szarpać lub okazywać im jakieś dokumenty potwierdzające cel jazdy. Naprawdę nie widzisz tutaj
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa: racja, a czekaj - kto decyduje o tym ktora sprawa jest słuszna?
Dam ci lepszy argument.

Rolnicy to segment gospodarki odpowiedzialny za produkcje dobr. Wiec ma prawo protestowac w obronie swoich interesów.
Ostatnie pokolenie nie wytwarza nic, nic nie wspiera, nie popularyzuje nauki ani kultury. Jesli ich wklad w spoleczenstwo jest zerowy, a mozna powiedziec ze nawet negatywny wiec nie mają prawa protestowac.

Wipler natomiast w tym wypadku nie
  • Odpowiedz
by przejechać, np do szpitala trzeba się z nimi szarpać

@PomocnikBob: pięknie opisałeś rolników. Mam wysłać już sławny film, gdzie karetka musiała jechać na około? Panie manipulatorze?
  • Odpowiedz
@PomocnikBob: przecież to co piszesz to nieprawda. Była ogromna ilość protestów rolników bez żadnego "zgłaszania". A co do karetek to na serio, wystarczy wpisać tylko dane frazy w wyszukiwarkę i masz ileś nagrań z protestów rolników z 2024 roku. Karetki musiały jechać na około lub były blokowane.

Jeden z przykładów - https://wiadomosci.onet.pl/kraj/incydent-z-karetka-podczas-protestu-rolnikow-karygodne-wideo/kgqn9mt

PS wiadomo gdzie i wiadomo co wszystkim którzy protestują przeciwko czemuś a jedyne kto na tym cierpi to
  • Odpowiedz
@ktbffh: @czemuztak No i dobrze, podajcie mi proszę teraz, ile było blokad rolniczych w całej Polsce, a ile tych przypadków nieprzepuszczania karetki. Czy to była taktyka tych blokad, czy incydentalne przypadki? Główne blokady były zgłaszane, tych niezgłoszonych nie była ogromna ilość, nie kłam proszę.
  • Odpowiedz
@PomocnikBob: Czyli najpierw użyłeś manipulacji, kłamstwa, a teraz nazywasz mnie kłamcą i żądasz drugiej serii argumentów. Do młodzieżówki PiSu idź, albo konfy. Znajdziesz tam więcej podobnych typków.
  • Odpowiedz
nie przepuszczają nikogo, aby przejechać, np do szpitala trzeba się z nimi szarpać lub okazywać im jakieś dokumenty potwierdzające cel jazdy.

@PomocnikBob: Oczywiście, czy rolnicy przepuszczają na uśmiech nie wspominasz w swoim komentarzu XD.
  • Odpowiedz
@vulfpeck: Dla aktywistów protest to jest po prostu kwestia biologiczna, naturalna – protest jak protest, a dla rolników i górników to jest tragedia, to jest dramatyczne doświadczenie, to jest metafizyka
  • Odpowiedz