Wpis z mikrobloga

Panie i Panowie, poważne pytanie.

Zmieniam parę rzeczy w swoim życiu, zamierzam też się totalnie przebranżowić, poczytać mądre książki, porobić mądre kursy, i stąd moje pytanie - co teraz warto?

Powiem, co mniej więcej mnie interesuje i w czym się odnajdę.

- kreatywnie posługuję się językiem ojczystym, także wszystkie copywriterskie okolice, moderacja, sociale, obsługa klienta poprzez @ i pokrewne
- mam zacięcie artystyczne, więc mógłby pokombinować z grafiką komputerową, tudzież montażem video i wszystkim, co się z tym łączy.
- obsługa klienta poprzez telefon - wybaczcie szczerość, ale mam ponadprzeciętne umiejętności prowadzenia rozmowy, wieć na tym polu również jest potencał, oczywiście nie celuję w sprzedawnie fotowoltaiki randomowym łebkom
- programowanie raczej na pewno odpada, gdyż z matmą mi było bardzo średnio, no chyba że jest jakaś gałąź rozwojowa, któa pozwala ominąć ten defekt
- fotografia, video - również w tym kierunku.

Co radzicie? Jakie kursy, szkolenia, książki, programy, czyli w co obecnie warto się pchać z w/w mając na uwadze, że poświęcę energię na naukę?

Z góry dziękuję za dobre chęci wszystkim tym, którzy dobre chęci mają :)

#nauka #praca #zainteresowania #kariera #pieniadze
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poucz się korzystania ze sztucznej inteligencji to się chyba nazywa "AI Prompting", myślę, że to da ci ciekawe możliwości. W obsłudze klienta masowo wymienia się ludzi na AI, jednak ta ręczna obsługa która zostanie na pewno będzie korzystać ze wspomagania narzędziami AI.
  • Odpowiedz
@oppserwatorr: Jak się kreatywie posługujesz to zobacz sobie User Experience w kieunku UX writing. Jak masz zacięcie artystyczne i lubisz to robić to możesz iść w kierunku też UI Designera :) Jak chcesz się uczyć do tego programowania np frontendu, to z czasem będziesz bardzo interesującym kandydatem :) Nie dość, że zakodzisz to jeszcze nie będzie to wyglądało jak kupa :D
  • Odpowiedz