Wpis z mikrobloga

Czy to tylko moje wrażenie, czy faktycznie tak jest, że na Facebooku zostali sami emeryci, którzy nabierają się na fejkowe obrazki z generatora AI i piszą pod nimi życzenia oraz amen? XD
#facebook #kiciochpyta #internet #zalesie
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@M4rcinS: młodzież już na FB nie siedzi tylko na Instagramie, Tiktoku itp.
FB stał się skansenem takim samym jak Nasza Klasa w czasach gdy FB podbijał internet i wszyscy z Naszej klasy przenosili się na FB
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Nie, nie jest tak. Ja mam 25 lat i wyobraź sobie, że korzystam z faceboka tak jak 10 lat temu.
Mam polubione strony, których posty mnie interesują, jestem i udzielam się na różnych grupach tematycznych, wrzucam relacje, czasem kiedyś wrzucę zdjęcie no i oczywiście korzystam z mesendżera.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: To gdzie teraz postępowa młodzież przesiaduje? Pytam bo chce też być postępowy, ale nie wiem na jaki portal powinienem wchodzić
  • Odpowiedz
jak zobaczyłem te wszystkie komentarze jaki to piękny i wspaniały człowiek to dosłownie jakieś w--------e mnie ogarnęło. Normalnie miałem chęć zwyzywać ich tam wszystkich w tych komentarzach, ale rozum wziął górę :D

@choopin: Właśnie na tym polega ta metoda. Boty napiszą parę(naście) komentarzy i zaraz się zlatują "świadomi i mądrzy użytkownicy FB", którzy usilnie przekonują te boty, że to obrazek AI xD no i wtedy dana strona już ma odpowiednio
  • Odpowiedz
@choopin przy dezaktywacji miałem pytanie, czy chce utrzymać massangera. Wtedy nie masz konta na FB do ponownego zalogowania i potwierdzania przywrócenia profilu. Normalnie możesz dodawać do komunikatora innych ludzi co mają massenger. Nie wiem jak przy całkowitym usunięciu profilu na FB. Znajomi starzy na komunikatorze jak i stare czaty zostaną.
  • Odpowiedz
@Horkheimer: ale przeglądając te komentarze i sprawdzając konta z których są pisane to wiele wyglądało na realne grażyny z jakąś tam przeszłością i legitnym profilem. Pewnie ci zblazowani ludzie również mają zachowania stadne i nie trzymają ciśnienia żeby nie dograć się do życzeń. Masakra co tam się wyprawia xd.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: Martwy internet. Z moich "znajomych" to nawet mało kto jakiekolwiek zdjęcia wstawia. W ogóle wstawianie zdjęć na FB zaczyna wydawać się jakieś boomerskie. Tablica zawalona gównami z AI i postami z jakichś grupek, na których mnie nie ma.
  • Odpowiedz