Czy to możliwe, że dziś uruchomione, wcześniej oryginalnie zaplombowane AirPods mają datę końca gwarancji krótszą niż rok od teraz, czy po prostu perfidnie sobie ktoś je aktywował i zwrócił, a także coś nakombinował z plombami? Zakup od Allegro na promocji. #airpods #ios #oszukujo
@onionspirit: nigdy nie kupuj na alegro takich rzeczy chyba że od oficjalnych sklepów, też kiedyś miałem przygodę ze słuchawkami gdzie miały być oryginalne a okazały się dobrej jakości podróbkami z chin
@joekey: no właśnie od oficjalnego sklepu allegro kupione. Możliwe, że ktoś im zwrócił otwarte, ale teraz to nie jestem nawet pewien oryginalności. Aktywowały się poprawnie…
@onionspirit Nie koniecznie. Apple liczy gwarancję od daty zakupu, jeśli nie ma takich danych to liczy od aktywacji. Może ktoś je zamówił i zrezygnował tak że nawet nie wyszły z magazynu. Jedno jest pewne, jak były zaplombowane to są nowe. Ten problem jest na tyle znany i powszechny że Apple dodało opcję zmiany daty zakupu w swojej apce
Poza tym zadając pytania sam sobie odpowiedziałeś. AB SA wystawiło słuchawki na sprzedaż, Allegro je kupiło i ten zakup triggerował rozpoczęcie liczenia gwarancji. Potem Allegro sprzedało je tobie.
Zmień tą datę zakupu w aplikacji i nie szukaj dziury w całym.
@onionspirit: Upewnij się lepiej czy nie otrzymałeś dobrze wykonanej repliki bo to, że system apple poprawnie je identyfikuje absolutnie nie oznacza, że są oryginalne ;) Zazwyczaj wygląda to tak, że przypisują jeden numer seryjny od oryginalnych słuchawek do kilkunastu sztuk replik. Jeśli oryginalne zostały aktywowane 10 października to stąd może wynikać ten błąd.
Czy możesz podesłać mi numer seryjny tych słuchawek na pw? Bo mam właśnie do kupienia AirPods Max
@amelinowa: mi tłumaczyli, że sprzedając duże partie słuchawek dystrybutorowi oni ustawiają jakąś datę aktywacji z automatu. Potem można ją zmienić, w moim przypadku Wsparcie Apple zaktualizowało zgodnie z fakturą. Gdyby była to podróba, chyba by tego nie zrobili.
To jest trochę dziwne, że trzeba tak kombinować bo każde słuchawki mają unikalny numer i jeśli są nowe to data powinna być aktualizowana z automatu w momencie aktywacji bo przecież są one przypisywane do konta iCloud.
@onionspirit No są białe są. ..Miesiąc-dwa po wyjęciu z pudełka a później powoli zamieniają się w Space Grey xD Do takich wniosków doszedłem oglądając zdjęcia używanych białych.
źródło: IMG_4969
PobierzTen problem jest na tyle znany i powszechny że Apple dodało opcję zmiany daty zakupu w swojej apce
Co robili? Brzmisz jakby ktoś zrobił coś złego.
Poza tym zadając pytania sam sobie odpowiedziałeś. AB SA wystawiło słuchawki na sprzedaż, Allegro je kupiło i ten zakup triggerował rozpoczęcie liczenia gwarancji. Potem Allegro sprzedało je tobie.
Zmień tą datę zakupu w aplikacji i nie szukaj dziury w całym.
Czy możesz podesłać mi numer seryjny tych słuchawek na pw? Bo mam właśnie do kupienia AirPods Max
źródło: air
PobierzA jak wklepiesz numer seryjny na tej stronie to poprawnie identyfikuje Ci ich kolor?
https://checkcoverage.apple.com/?locale=pl_PL
Bo ja np. sprawdzam niebieskie a system apple identyfikuje je jako czarne ale nie mam pewności czy w przypadku tej strony kolor jest w