Wpis z mikrobloga

ej mircy, stało się kolejny raz, nagle w bani uruchomiło mi się wspomnienie tekstu z dzieciństwa (lata 90 lub przełom 90/00), prawdopodobnie z jakiejś bajki typu Świat wg Ludwiczka, earworm, nie wychodzi mi z bani dzień i noc, przeszukałem już wszystko, cały czas wydaje mi się, że zaraz sobie przypomnę z czego to było i k---a nie mogę:

Pamiętam tylko tekst "kaszka z mleczkiem", nie wiem kto go użył i w jakim kontekście, pamiętam że było to powtarzane wielokrotnie i lekko drażniącym głosem, być może nawet "to kaszka z mleczkiem niieeee?", mój pierwszy trop to Świat wg Ludwiczka i ojciec mówiący, że zagranie bejsbolowe to kaszka z mleczkiem, ale to chyba nie to. Inne typy to kreskówki: Kleszcz, Johny Bravo, albo Szalony Jack Pirat.

Kto mi przypomni dostaje blika na czteropak ulubionego piwka

#nostalgia #gimbynieznajo #kreskowki #lata90 #cartoonnetwork #foxkids #retro #rozdajo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzycho-docente: to rozumiem że nie trafiłem, chociaż zakładam że w odcinku była cała scena
to tak zapytam: co konkretnie już przeszukałeś i jakie odcinki? Ja typowałbym jeszcze ed edd i eddy, ale nie wiem na jakim etapie izolowania frazy jesteś.
  • Odpowiedz
@Usmiech_Niebios: Dzięki za podjęcie próby! Przejrzałem Ludwiczka, ale na fast forwardzie, trochę Kleszcza, czy to co akurat znalazłem w necie, ale teraz stwierdzam, że jeśli mam sprawdzić wszystko co latało w latach 90 to będzie to niewykonalne ;D Przez chwilę nawet miałem przebłysk, że to mogło być w grze point & click typu Ace Ventura, cały czas jednak czuję, że jestem blisko żeby mózg zaskoczył. Ostatni przebłysk to: jakiś bohater
  • Odpowiedz