Wpis z mikrobloga

@talmudyczny_triumfalizm: przeciez specjalnie czytalem jakie mamy zasady. wiem co mowie.
@gorzki99: nie pokapuja sie, to tepe dzidy, ktorych rozrywka jest plotkowanie. Rozpowiadaja rzeczy ktorych niepowinny ( np wiek nowej julki ktora ma przyjsc do pracy), a jak rozmawialem z jedna z nich to mowila ze sa profesjonalistkami i maja najwyzsze standardy :D cyrk
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: W poprzedniej robocie bylo mi na reke ze HR nie ogarnial. Rzucilem wypowiedzenie i po miesiacu bylem wolny (a de facto powinno byc po 3 miesiacach). Jak sie nie pokapuja to Twoja wygrana. Jak sie pokapuja to bedziesz musial zwrocic.
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: w poprzednim korpo przy migracji systemów p------y na moją korzyść i żodyn się nie dowiedzoł.
Przy okazji zostawiły plik accessa na google drive ogólnie dostępnym z danymi wszystkich pracowników, ale to małe miki. Przynajmniej przeprosili xD i napisali, że w związku z najwyższymi standardami ofiarowują mi pakiet bik z jednym raportem bik xD
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 pamiętaj, że jeśli pracodawca da Ci więcej urlopu niż faktycznie masz to wg prawa jest to liczone na korzyść pracownika i pracodawca nic z tym nie może zrobić, a już na pewno zabrać ci z urlopu przysługującego w kolejnym roku i Ty z niczego się nie musisz tłumaczyć. Poprosiłeś o urlop i go dostałeś, a to jak go liczą to nie jest Twój problem.

Sam tak miałem kiedyś w robocie.
  • Odpowiedz
@Borsukii ale w nic nie musi iść. Więcej urlopu jest na korzyść pracownika, więc wg prawa pracodawca NIC z tym nie może zrobić, a na pewno nie odbierać mu dni urlopowe z przyszłego roku czy te nadmierne dni traktować jako bezpłatny urlop

@gorzki99 jw. Nic z tym zrobić nie mogą
  • Odpowiedz