@talmudyczny_triumfalizm: przeciez specjalnie czytalem jakie mamy zasady. wiem co mowie. @gorzki99: nie pokapuja sie, to tepe dzidy, ktorych rozrywka jest plotkowanie. Rozpowiadaja rzeczy ktorych niepowinny ( np wiek nowej julki ktora ma przyjsc do pracy), a jak rozmawialem z jedna z nich to mowila ze sa profesjonalistkami i maja najwyzsze standardy :D cyrk
@ChlopoRobotnik2137: W poprzedniej robocie bylo mi na reke ze HR nie ogarnial. Rzucilem wypowiedzenie i po miesiacu bylem wolny (a de facto powinno byc po 3 miesiacach). Jak sie nie pokapuja to Twoja wygrana. Jak sie pokapuja to bedziesz musial zwrocic.
@ChlopoRobotnik2137: w poprzednim korpo przy migracji systemów p------y na moją korzyść i żodyn się nie dowiedzoł. Przy okazji zostawiły plik accessa na google drive ogólnie dostępnym z danymi wszystkich pracowników, ale to małe miki. Przynajmniej przeprosili xD i napisali, że w związku z najwyższymi standardami ofiarowują mi pakiet bik z jednym raportem bik xD
@gorzki99: @Kolega_Muminka zmienilem tryb pracy. Teraz pracuje codziennie wiecej i mam 2 piatki w miesiace wolne. Wychodzi na to ze julka w systemie tego nie zmienila, mimo ze dostalem podpisane potwierdzenie. Jak bede siedziec cicho to pewnie nieogarna
@ChlopoRobotnik2137: ale bym grał idiotę jakby ogarnęły i zrobił aferę, że chcą mi odebrać - „to one nie znają się na swojej pracy?!? To ja mam wiedzieć, jak one nie wiedzą?!?”
@Borsukii: najpierw musze to wykorzystac. Dopoki nie wykorzystam to latwo to sobie odbiora i nawet nie dadza znac. Zobaczymy za kilka miesiecy czy to rozkminia czy nie
@ChlopoRobotnik2137 pamiętaj, że jeśli pracodawca da Ci więcej urlopu niż faktycznie masz to wg prawa jest to liczone na korzyść pracownika i pracodawca nic z tym nie może zrobić, a już na pewno zabrać ci z urlopu przysługującego w kolejnym roku i Ty z niczego się nie musisz tłumaczyć. Poprosiłeś o urlop i go dostałeś, a to jak go liczą to nie jest Twój problem.
@Borsukii ale w nic nie musi iść. Więcej urlopu jest na korzyść pracownika, więc wg prawa pracodawca NIC z tym nie może zrobić, a na pewno nie odbierać mu dni urlopowe z przyszłego roku czy te nadmierne dni traktować jako bezpłatny urlop
@MokebeSenegal1488: Albo zartujesz albo trolujesz. Kazde nieuprawnione swiadczenia ktore wziales musisz oddac. Wez sie doedukuj bo mozesz niezle wtopic.
@gorzki99 No to raczej Ty musisz się doedukować xD to że u ciebie na zakładzie powiedzieli, że będą z tego konsekwencje nie oznacza, że faktycznie tak jest
#chwalesie #wygryw
@gorzki99: nie pokapuja sie, to tepe dzidy, ktorych rozrywka jest plotkowanie. Rozpowiadaja rzeczy ktorych niepowinny ( np wiek nowej julki ktora ma przyjsc do pracy), a jak rozmawialem z jedna z nich to mowila ze sa profesjonalistkami i maja najwyzsze standardy :D cyrk
Przy okazji zostawiły plik accessa na google drive ogólnie dostępnym z danymi wszystkich pracowników, ale to małe miki. Przynajmniej przeprosili xD i napisali, że w związku z najwyższymi standardami ofiarowują mi pakiet bik z jednym raportem bik xD
Sam tak miałem kiedyś w robocie.
@gorzki99 jw. Nic z tym zrobić nie mogą
@ChlopoRobotnik2137: Które zarabiają pewnie 2 x więcej od ciebie xD Spierdon zawsze przegrywa nawet jak wygrywa.
@MokebeSenegal1488: Albo zartujesz albo trolujesz. Kazde nieuprawnione swiadczenia ktore wziales musisz oddac.
Wez sie doedukuj bo mozesz niezle wtopic.
No to raczej Ty musisz się doedukować xD to że u ciebie na zakładzie powiedzieli, że będą z tego konsekwencje nie oznacza, że faktycznie tak jest
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-udzielenie-urlopu-w-wyzszym-wymiarze-czym-skutkuje