Wpis z mikrobloga

Panowie szybkie pytanie :] jak patrzycie na obcą kobietę, która podczas spotkania wyciąga do Was dłoń na przywitanie? Serio pytam XD
I nie mam tu na myśli prywatnego spotkania zwanego randką ale spotkanie na codzien, tj. dla przykładu warsztat samochodowy czy inny hydraulik, biuro czy urząd itp gdzie byliście umówieni
#niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie #relacjemiedzyludzkie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Panowie szybkie pytanie :] jak patrzycie na obcą kobietę, która podczas spotkania wyciąga do Was dłoń na przywitanie? Serio pytam XD

@Bela_Talbot: normalnie, jak na znającą zasady kindersztuby, a co?
  • Odpowiedz
@recesja dokładnie tak, cóż za wychowany Mirek się trafił
Kobieta wybiera jak się z Tobą chcę przywitać, czy Tobie rękę podaje czy podchodzi do przytulaska/caluska obojętne
  • Odpowiedz
@Bela_Talbot: baba to też człowiek, wiec patrzę jak na człowieka, no i też wyciągam rękę do uścisku. Ogólnie zawsze mnie dziwiło dlaczego niektórzy faceci(większość powiedziałbym), nie witają się z babami na jakichś mieszanych spotkaniach, w ten sam sposób co z facetami, czyli uściskiem dłoni.
  • Odpowiedz
  • 0
@nypel012 będąc nastolatką, ze względu na ojca, obracałam się w towarzystwie gdzie 99% to byli faceci. Wówczas czułam się w duchu wręcz obrażona, że nie podają mi ręki. Teraz już jestem duża i wiem, że to ja powitanie inicjuje ;) tak jak napisali koledzy wyżej.
Nawiązując jednak do pytania jakie zadałam. Mam wrażenie że dużo mężczyzn, zwłaszcza młodych tj poniżej 30, czuje się w takiej sytuacji nieswojo JAK TO BABA MI
  • Odpowiedz
Ogólnie zawsze mnie dziwiło dlaczego niektórzy faceci(większość powiedziałbym), nie witają się z babami na jakichś mieszanych spotkaniach, w ten sam sposób co z facetami, czyli uściskiem dłoni.

@nypel012: ponieważ zasady savoir-vivre są takie, że jeżeli nie jesteś przełożonym kobiety czy znaną osobistością, to kobieta pierwsza podaje dłoń do powitania. Jak nie poda, to kulturalny mężczyzna się nie wyrywa i jako pierwszy ręki nie podaje :-)
  • Odpowiedz