Aktywne Wpisy
Zwierz33 +24
Mam konto na jednej apce randkowej i tak wpadłem na nowy profil po wiadomości jaką napisałem owej niewieście usunęła profil po przeczytaniu bo dałem jej chyba za bardzo do myślenia. Wkleiłbym screena ale już zniknęło po odczytaniu a jedynie został mi screen z jej opisem profilu. Do sedna sprawy jej opis:
Obecnie mieszkam i pracuję w Jeleniej Górze. Często bywam we Wrocławiu. Wolny czas spędzam aktywnie - góry, wypady za miasto. W
ventrillo +18
#primemma dawac pv mam link
W pobliżu tego jest skroplona woda (więcej zdjęć w komentarzu). Dodam, że mieszkam na najwyższym piętrze. Myślicie, że to od dachu, czy kiepskiej wentylacji? Mam nawiewnik w oknie.
Co z tym teraz zrobić? Remont mieszkania robiłem rok temu :( Zgłosiłem do spółdzielni, to przyszedł jakiś fachowiec i mówi, że to nie od dachu tylko problem z kondensacja powietrza.
Śpimy w tym pokoju z noworodkiem i trochę się cykam.
#nieruchomosci #mieszkanie #wilgoc #plesn #grzyby
Co bym zrobił jako pierwsze to przede wszystkim badanie kamerą termowizyjną czy jest tam mostek termiczny. Jeśli
plus kup sobie osuszacz powietrza - tylko taki konkretny dobierz do metrażu, a nie jakiś parapetowy z action. Odpalaj za każdym razem jak przekroczy 60%, przy suszeniu prania, myciu podłogi itp
Normalna wilgotność w mieszkaniu to 40-60%. Zobacz jak niewiele różni się punkt rosy między 60% a 70% - 2.5*C róznicy dla tych zakresów.
Także nie słuchaj ekspertów wyżej, bo nie wiedzą co mówią. Jakby Ci sufit przeciekał to miałbyś plamę na nim, a
@czaari: Oczyszczacz powietrza z filtrem + pochłaniacz wilgoci DORAXNIE a co dalej to nie wiem