Wpis z mikrobloga

Odkąd pamiętam uważałem Pana Andrzeja Sapkowskiego za buca a przez to jego książki za słabe, mimo tego że ich nawet nie czytałem a Wiedzmina znałem tylko z gry na konsole. I kurcze jestem już na trzeciej książce o Wieśku i jestem zachwycony. Już mam plan przeczytać wszystkie części i żałuję że nie kupiłem jakiegoś ładniejszego wydania. Co prawda dalej uważam Sapkowskiego za buca ale propsy dla niego za wyobraźnię i styl pisania.

#wiedzmin #ksiazki #sapkowski
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co prawda dalej uważam Sapkowskiego za buca ale propsy dla niego za wyobraźnię i styl pisania.

@Meciek: no to poczekaj aż dojdziesz do tej ostatniej. Już w sadze jest wsadzona postać, która jest ewidentnym alter-ego Sapka, z dokładnie skopiowaną jego manierą wysławiania się, a nawet nie tyle wysławiania, co Głoszenia Mądrości i Przedstawiania Myśli (jeśli jesteś przy trzecim tomie, to jeszcze jej nie spotkałeś, nie będę spoilerował), ale tego gościa
  • Odpowiedz
@Meciek: zmieni Ci się jak sięgniesz po jego powieści. Opowiadania umie pisać, powieści to takie rozciągnięte opowiadania, po 20 stronach masz dość.
  • Odpowiedz