Wpis z mikrobloga

Mam prawo jazdy od 15 lat a w ciągu tego czasu prowadziłem samochód łącznie może parę dni xD. Oczywiście samochody były czyjeś bo swojego nigdy nie miałem. Po prostu szkoda mi hajsu na samochód, przecież to skarbonka bez dna. I weź jeszcze przy nim lataj, sprzątaj, naprawiaj itp.. Także wszędzie wożę się komunikacją publiczną, rowerem albo na piechotkę. Nie powiem, pewnie fajnie było by mieć auto ale między innymi dzięki temu że go nigdy nie miałem udało mi się odłożyć dużo pieniędzy. W sumie to się dziwię skąd w Polsce kraju robaków biedaków cebulaków aż tyle samochodów, przecież zakup a później utrzymanie auta to wcale nie są tanie rzeczy.

#przegryw #samochody #prawojazdy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ViniciusZunior: jak nie potrzebujesz to nie ma co, to zwykla presja społeczna, bo kazdy ma to ty czujesz sie zle bez autka.
samochod to tak jak mowisz wieczne koszty, paliwo, ubezpieczenie, jezdzenie do mechanika, wymiany itp. nie jest to tego warte.
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior: Droga zielonko, lepszym pytaniem jest dlaczego założyłeś multikonto, żeby trollować?

Czyżby kolejne konto z farmy trolli, która musi nabić sobie popularność?
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior też tak miałem. Kupiłem samochód po 14 latach od zdania prawka. Ale jak pójdziesz na swoje to zorientujesz się że warto mieć auto. Dzieci. Pies. Wakacje. Auto to mega wygoda. Ja mam łódkę i nawet na ryby bez samochodu bym nie pojechał. Na wakacje poza granice Polski też ciężko jechać komunikacja miejska. A wez z dziećmi jedz gdzieś dalej. A utrzymanie auta .... Pomijając paliwo to może 2 tys na
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior wcale nie. Zawsze autem jeżdżę z kimś. Na ryby. Na wakacje czy inne wydatki. A to już się bardziej opłaca niż jazda pociągiem. Wiec nie wydaje więcej niż jakbym jechał innym transportem. Do Holandii jak jechałem w tym roku to wydałem sporo mniej niż busem. Podobnie do Austrii. Wiec nie liczę bo wyjdzie na to samo a nawet korzystniej. Z tym że do Holandii i do Austrii wziąłem kilka rowerów
  • Odpowiedz