Co jest normalne w 2024: - posiadanie onlyfans (e-p---------a) - dziecko może zadecydować o zmianie swojej płci w wieku 8 lat - duże czipsy kosztują 10 zl - kobiety mogą głosować w wyborach - mężczyźni obowiązkowo trafiają na front w czasie wojny
Co było normalne gdy byłem dzieckiem: - posiadanie naszej klasy - dziecko może grać w gałe na podwurku - nawet w małych czipsach były tazo i pieniądze - kobiety mogą zrobić obiad dla rodziny - mężczyźni obowiązkowo trafiają na grilla do sąsiada w czasie letnim
Moim zdaniem zaliczamy potężny regres jako cywilizacja i odechciewa mi się żyć w takim świecie.
Zdjęcie z mojego miasta rodzinnego, wyglądało to może gorzej, ale mi żyło się lepiej, a wam?
Ahhh się łezka w oku zakręciła i aż chce się powiedzieć "kiedyś to było". Zdjęcie z Placu Dominikańskiego we Wrocławeiu też super, typowa polska paleta kolorów, aż chce się wyjść na dwór i zagrać w gałę, albo pojeździć na sankach na tym śniegu.
@phaxi: średnia krajowa teraz ~8200 brutto, średnia krajowa jak byłeś dzieckiem ~2200 brutto bezrobocie teraz 4,9%, bezrobocie jak byłeś dzieckiem 19% teraz internet w telefonie, wiedza w zasięgu ręki; kiedyś internet po kablu, wolny i drogi, wiedza w szkole albo encyklopedii
no po prostu jak się jest dzieciakiem to się łatwiej żyje
@pasta_alla_carbonara: jesli te rzeczy nie są normą to dlaczego jak powiem że są nienormalne to jestem szczuty i obrażany? a na wielu portalach internetowych od razu banowany
- posiadanie onlyfans (e-p---------a)
- dziecko może zadecydować o zmianie swojej płci w wieku 8 lat
- duże czipsy kosztują 10 zl
- kobiety mogą głosować w wyborach
- mężczyźni obowiązkowo trafiają na front w czasie wojny
Co było normalne gdy byłem dzieckiem:
- posiadanie naszej klasy
- dziecko może grać w gałe na podwurku
- nawet w małych czipsach były tazo i pieniądze
- kobiety mogą zrobić obiad dla rodziny
- mężczyźni obowiązkowo trafiają na grilla do sąsiada w czasie letnim
Moim zdaniem zaliczamy potężny regres jako cywilizacja i odechciewa mi się żyć w takim świecie.
Zdjęcie z mojego miasta rodzinnego, wyglądało to może gorzej, ale mi żyło się lepiej, a wam?
#przemyslenia #pytanie #kiedystobylo #wroclaw
źródło: 5b9654292fef9_o_xlarge
PobierzAle bym sobie zjadł takiego crunchera za złotówkę, ehhh ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zdjęcie z Placu Dominikańskiego we Wrocławeiu też super, typowa polska paleta kolorów, aż chce się wyjść na dwór i zagrać w gałę, albo pojeździć na sankach na tym śniegu.
bezrobocie teraz 4,9%, bezrobocie jak byłeś dzieckiem 19%
teraz internet w telefonie, wiedza w zasięgu ręki; kiedyś internet po kablu, wolny i drogi, wiedza w szkole albo encyklopedii
no po prostu jak się jest dzieciakiem to się łatwiej żyje
chyba nie znasz definicji normy.
- OF nie jest normą
- dziecko nie moze zdecydowac o zmianie swojej plci w wieku