@UczesanyPedryl: mnie to w ogóle dziwi że on się tak wysoko utrzymuje, przecież na dzień dzisiejszy jest masa lepszych chainow. Pewnie jest jakiś powód i g---o wiem, ale jeśli ktoś faktycznie wierzy w to że wyceniana jest użyteczność i potencjalnie zyski (XD) danego chaina, to totalnie nie kumam czemu akurat ethereum jest najwyżej wycenionym chainem
@Jestem_robotem123: no bo jest najstarszy, najwieiszy ruch jest na tej sieci, dużo aplikacji powstało i powstaje i duże koncerny zaczynają budować na tym. Jest wiele kiedyś gadaliśmy k tym na tagu bo też miałem takie rozkminy
@darktemplar: Tylko jak ktoś kupił coś innego to jest bardziej na plus? :D
@fervi: Nie dość, że ETH s-------a w dół prawie tak samo jak inne alty podczas bear marketu to jeszcze zarobek nędzniejszy, jak mam liczyć od dołka to mogę wziąć przykład Netflixa czy META które wykręciły lepszy zysk a do tego mam pewność, że to się nie s-------i o 80%+ jak przyjdzie bessa.
@fervi: owszem ale im nizej w marcetcap tym ryzyko bardziej wzrasta, zazwyczaj w teorii i czasem w praktyce wiekszy wzrost da jakis altcoin o niższej kapitalizacji ale narażasz się na większą zmienność i ryzyko, dlatego niektórzy siedza tylko w btc lub btc i eth przykładowo bo jak na ten rynek mimo ze zwroty mniejsze to ryzyko inwestycyjne mniejsze, stąd tez etfy tylko na razie na tych dwóch
To się tyczy tylko Bitcoina, w dłuższym terminie wszystko idzie się j---ć, podczas hossy c--j jeden co trzymasz a trzymanie takiego gówna jak ETH podczas hossy to idiotyzm, zero upside i max ryzyko jak przy każdym alcie podczas bear marketu.
#kryptowaluty #bitcoin #ethereum
@fervi: Nie dość, że ETH s-------a w dół prawie tak samo jak inne alty podczas bear marketu to jeszcze zarobek nędzniejszy, jak mam liczyć od dołka to mogę wziąć przykład Netflixa czy META które wykręciły lepszy zysk a do tego mam pewność, że to się nie s-------i o 80%+ jak przyjdzie bessa.
To się tyczy tylko Bitcoina, w dłuższym terminie wszystko idzie się j---ć, podczas hossy c--j jeden co trzymasz a trzymanie takiego gówna jak ETH podczas hossy to idiotyzm, zero upside i max ryzyko jak przy każdym alcie podczas bear marketu.