Wpis z mikrobloga

Kilka lat do tyłu byłem z żoną w pizzerii. W trakcie jedzenia przychodzi do nas kelnerka i pyta: "czy z państwem wszystko w porządku". Wymieniam z żoną porozumiewawcze spojrzenia i ironiczne uśmiechy xD
Laska nie zczaiła się, że walnęła gafę, spaliła cegłę i zrobiła wkurzoną minkę, po czym poszła do drugiej kelnerki i zaczęła coś do niej energicznie szeptać, spoglądając w naszym kierunku...
#heheszki
Czy też Was denerwują pytania "czy jedzenie smakowało?", "czy wszystko w porządku"?
Zapraszam do ankiety

Czy wkurza Cię pytanie w restauracji "czy wszystko w porządku u Państwa"?

• Tak 67.0% (59)
  • Nie 33.0% (29)

Oddanych głosów: 88

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlPedro: @kukold to normalna procedura bo ludzie czasami boją się zadać pytanie i pytanie brzmi cz z państwa zamówieniem wszystko w porządku, normalni ludzie dbają o komfort normalnych ludzi, jak ktoś jest z-----y i przeszkadza mu dowolne pytanie, tak samo jak laskom które pytasz czy da ci numer telefonu i zaczną cię nazywać creepem.

Normalni ludzie nie mają problemu z pytaniami i normalnymi odpowiedziami, zjeby są wystraszone lub złośliwe,
  • Odpowiedz
@AlPedro: groszku, ja nie zachowuję się jak buc, ja Ci tłumacze w internecie co mogło się wydarzyć, twoje złośliwe komentarze w stronę kelnerki były bucowate. może lubisz tak się zachowywać, nie wiem. ja bym tak nie zrobił.
  • Odpowiedz
@Ryba_z_Woka: biorę mniejsze kawałki, a na pytanie można odpowiedzieć jak się przeżuje.

Tak jak pisałem niektórych przerasta to że ktoś może się miło zachować w restauracji, a akurat ciebie zawsze łapią kiedy żujesz jedzenie. Specjalnie hiperbolizujesz czy przez przypadek?
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: Akurat nie hiperbolizuje, chodzę bardzo dużo po restauracjach z racji delegacji. I jak już się pytają to zawsze (tak serio zawsze) jak właśnie wkładam widelec do ust, taki pech cóż zrobić. Na początku mnie to irytowało teraz już częściej się z tego śmieję. Ale nie rozumiem faktu po co się pytać w trakcie jedzenia, uważam że lepszy feedback od klienta/gościa będzie jak skończy.
A jeśli faktycznie będzie coś nie
  • Odpowiedz