Aktywne Wpisy
Hug0Stiglitz +21
Tak mnie wciągnął serial The Expanse (genialny!!), że powoli kompletowałem całą serię. Dzisiaj na półeczce pojawił się ostatni tomik.
Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale
Jak oceniam całą serię The Expanse? Momentami wręcz porywajaca i brawurowa, niestety miewa słabsze momenty - a wręcz słabsze tomy.
Niemniej to solidna pozycja, bawiłem się doskonale - mocne 8/10.
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi #seriale
Może ktoś wytłumaczyć takiemu nieukowi jak ja, dlaczego obecnie rakiety płoną moment po starcie, jeśli w przeszłości udało się wysłać ludzi na księżyc? Co tak naprawdę chcemy osiągnąć? Pamiętam z dzieciństwa jak w Teleekspresie mówili, że jakaś babcia leci na Marsa, jednak brak informacji, aby taka misja miała się kiedykolwiek odbyć. #kosmos #spacex #musk #nasa #rakiety
Ogólnie mocno poszedłeś z tym wywodem w strone konsumpcjonizmu, ale społeczeństwo też takie jest, mocno zmanierowane, tylko tutaj już dużo trudniej sprecyzować no i ogólnie trzeba delikatniej wyrażać swoje myśli.
Zawsze było p--------o że 20 lat wcześniej było lepiej a ten świat teraz jest do d--y, nawet sumeryjskie tabliczki z pismem klinowym zawierały takie treści
Nic nowego. Za 20 lat też będą ludzie którzy powiedzą że w 2024 wszystko było git ale w 2044 już jest do d--y
A pomijając konsumpcyjne dobra, to ogólnie nie ma się w tym świecie na czym oprzeć. Pisałem też o tych autorytetach i informacjach. Ale wszystko jest
@Rimbolo: technofeudalizm
@eaxata: spoko, już za 10 lat Wiadomości w telewizji zastąpią krótkie "tiktoki" gdzie reporter będzie przez 5 sekund tańczył na tle parlamentu śpiewając szybko jaka dziś ustawa została przepchnięta, żeby nie zanudzić widza.
Niezła odklejka z tym Polonezem, widać, że zero pojęcia o motoryzacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@eaxata: generalnie się zgadzam, ale z tym polonezem to już poleciałeś