Hej, ostanio kupiłem Motorolę g54 Power Edition i mam pewien poblem z kartą SIM, a przynajmniej mi się tak zdaje. Z tego też powodu przyszedł do mnie przedwczoraj duplikat obecnego numeru ale to nie pomogło. Otóż, jak się telefon połaczy z siecią, to działa. Natomiast gdy go zablokuję i zacznę używać ponownie, to nie chce się połączyć z siecią w ogole i trzeba odczekać parę minut i w końcu dopiero się połączy (albo wyjąći włożyć SIM spowrotem). Przy pasku zasięgu widać, że jest mozliwość połączenia się z np LTE albo 3G, tylko te napisy sa wyszarzone. Zasięg może być nawet prawie maksymalny ale nadal się nie połączy. Na poprzednim staruszku, Motoroli moto E 2nd gen ( ͡°͜ʖ͡°) były podobne problemy ale tam bardziej jak się weszło do windy albo w jakimś przejściu podziemnym to też trzeba było zresetować. No i wtedy wystarczyło odpiąć taką obwódkę i szybko można było zresetować kartę - pomagało zawsze. Na nowym telefonie jest to praktycznie ciągle :/ Z racje tego, że są to podobne problemy, może to być wina wirtualnego operatora? Nie wymagam dużo od operatora, ale chciałbym na nowym telefonie korzystać bez problemów z neta/seci. Jakby ktoś miał jakieś pomysły na rozwiązanie to chętnie posłucham, a tymczasem ide kupić jakiś starter innej sieci dla sprawdzenia.
sieć: wRodzinie - na nadajnikach plusa podobno system: android 13 - z możliwością upgrade'u
pokombinuj z wymuszeniem ręcznie wybranej sieci(ta opcja z listą sieci do wyboru: Play, Plus, Orange....), wymuś 3G albo LTE na stałe, wyłącz roaming krajowy, volte.
wRodzinie chyba dawniej była nawet korzystna bo tam było 30/2mc za 10GB/2mc ale teraz są już lepsze oferty. Masz Vectrę z abo bezterminowym 15zł/mc i 10GB potem no limit z prędkością 1Mbit/s i sporo danych w roamingu. Sieć Play i Orange.
@nieznamniepamietam: Hej, dzięki za odpowiedź. Z moich obeserwacji po czasie wynika ze chyba pomogło zresetowanie do ustawień fabrycznych + nie wyłącznie siłowe wielu aplikacji których nie mogłem usunąć. Może pomógł sam reset (myślałem ze przywrócid od androida 13 ale został 14) a wyłączenie tycha apek niewiele pomogło ale już nie sprawdzałem tego. Dzięki też za polecenie czegos zamiast obecnego operatora, ten Cross mobile fajnie wygląda ;)
Z racje tego, że są to podobne problemy, może to być wina wirtualnego operatora? Nie wymagam dużo od operatora, ale chciałbym na nowym telefonie korzystać bez problemów z neta/seci. Jakby ktoś miał jakieś pomysły na rozwiązanie to chętnie posłucham, a tymczasem ide kupić jakiś starter innej sieci dla sprawdzenia.
sieć: wRodzinie - na nadajnikach plusa podobno
system: android 13 - z możliwością upgrade'u
#prepaid #telekomunikacja #gsm #telefony #pytanie #siecikomorkowe
@Kojotoperz: I wszystko jasne, dalej wspieraj tow. Rydzyka.
pokombinuj z wymuszeniem ręcznie wybranej sieci(ta opcja z listą sieci do wyboru: Play, Plus, Orange....), wymuś 3G albo LTE na stałe, wyłącz roaming krajowy, volte.
wRodzinie chyba dawniej była nawet korzystna bo tam było 30/2mc za 10GB/2mc ale teraz są już lepsze oferty. Masz Vectrę z abo bezterminowym 15zł/mc i 10GB potem no limit z prędkością 1Mbit/s i sporo danych w roamingu. Sieć Play i Orange.
Na sieci Plusa