Chromolę tą całą karierę nauczyciela wspierającego. Jak już wiem, że i tak nie nadaję się do tej pracy. To wszystko nie miało sensu od samego początku, to złudzenie, że ma się na coś wpływ, że idzie coś zmienić w swoim życiu. Właśnie mnie zwalniają po nowym roku, ponieważ niecały tydzień temu miałem rozmowę z Dyrektorką placówki, gdzie jestem zatrudniony i stwierdziła że nie mam żadnych predyspozycji do wykonywania zawodu wspierającego, przy czym pracuję wyłącznie do końca roku kalendarzowego. Z klasą gdzie mam wspieranie były i są same problemy, co chwila były prowokacje z ich strony, mało tego dzieciok do którego miałem wspieranie wogóle mnie nie słuchał, wszystkich lekceważył, hałasował podczas lekcji, ogólem żył on w swoim świecie (dodam, że ma orzeczenie o niepełnosprawności, ma stwierdzone zaburzenia ze spektrum autyzmu chociaż nie do końca w to wierzę). Wszelkie próby utemperowania jego kończyły się sromotnym fiaskiem. Nie chodził też na rewalidację i inne jakieś zajęcia, a podobno ma na karku też policję, tak słyszałem od znajomej. Choć z drugiej strony cieszę się z tego stanu rzeczy że mnie zwalniają po nowym roku bo i tak już mam tego wszystkiego dosyć. Poza tym szkole się w weekendy na opiekuna medycznego, wolałbym tego nie uwalić, zwłaszcza że mam też ogarnąć praktyki (zawsze coś). Mam wywalone na to, że starzy znowu mi będą ględzić, że nie mam pracy - oni w życiu ani razu nie kwapili się żeby mi pomóc w ogarnianiu życia zamiast tego wysyłają mnie na gównoroboty nie wspomnę już nawet o ich wiecznym narzekaniu, nieważne czy chodzi o rzeczy związane z pracą, finansami czy chociażby chodzi o styl życia. Prędzej dalej będę się upijał, aniżeli marnował czas, nerwy i wysiłek na coś co i tak nie przyniesie efektów. Nic nie mam z tego życia (nie miałem i nigdy nie będę mieć), wiec generalnie i tak nic nie straciłem. (no poza pracą oczywiście XD) #przegryw #defetyzm #pracbaza #nauczyciel #stulejacontent #keinekamishirasawa #anime #patologia
Z klasą gdzie mam wspieranie były i są same problemy, co chwila były prowokacje z ich strony, mało tego dzieciok do którego miałem wspieranie wogóle mnie nie słuchał, wszystkich lekceważył, hałasował podczas lekcji, ogólem żył on w swoim świecie (dodam, że ma orzeczenie o niepełnosprawności, ma stwierdzone zaburzenia ze spektrum autyzmu chociaż nie do końca w to wierzę). Wszelkie próby utemperowania jego kończyły się sromotnym fiaskiem
@NevermindStudios: Znam paru nauczycieli i z jednym mam ciągły kontakt. Praca z dziećmi jest trudna, dodaj do tego rodziców którzy mają w------e lub co gorsza szkolne problemy dziecka przekuwają na problemy z nauczycielem, plus dyrektorstwo które siedzi od lat na stołku i ma być po ichniejszemu albo p---------------h czyjąś pracę by tylko zabłysnąć przed władzami gminy czy kuratorium i otrzymuje się życiowy koszmar. Trzeba mieć nerwy i samozaparcie wielkości Pudziana.
@Krole: Jeszcze mi tego brakowało, ale nawet jeśli to i tak mogę powiedzieć, że przegrałem na całej linii i to nie tylko w szkole ale także społecznie.
@NevermindStudios: Zluzuj :) do takiej roboty trzeba mieć predyspozycje i nie ma sensu przerzucać niepowodzenia w tak trudnej pracy na życie społeczne, człowiek zaraz wpadnie w spiralę samozamartwiania się. Odpocznij i ogarnij sobie kolejną fuchę (✌゚∀゚)☞
#przegryw #defetyzm #pracbaza #nauczyciel #stulejacontent #keinekamishirasawa #anime #patologia
źródło: images
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@NevermindStudios: dlatego w szkole