Cześć mireczki. Założyłem jednemu gościowi sprawę w esądzie, wydano już nakaz zapłaty i oczywiście kasa się nie pojawiła. Teraz kolejnym etapem jest złożenie wniosku egzekucyjnego i żeby komornik odzyskał moje należności.
Kiedy wyrok staje się prawomocny? Póki co mija miesiąc od wysłania nakazu i jeszcze nic nie wskoczyło w stystemie
@Mortifer: być może nigdy. Wszystko zależy na jaki adres to poszło i czy wskazany w bazie pesel. Generalnie 14 dni od odbioru lub upływu czasu na odbiór chyba że wniósł sprzeciw albo nie odebrał a było skierowane na adres niewynikający z bazy pesel
@Adams_GA: Dzięki za odpowiedź. Adres był z bazy pesel bo tak właśnie ten pesel uzyskałem i na ten adres poszła wcześniej przesyłka za pobraniem której szanowny pan odmówił przyjęcia. ( ͡°͜ʖ͡°)
Nic dziwnego godyby nie odebrał i teraz awizacja trochę ten okres wydłużyła. Czy tak mogło być?
@Mortifer: tak ale generalnie też esad nie działa automatycznie tylko referendarze działają więc zależy kiedy ktoś to weźmie do ręki i sprawdzi żeby odnotować prawomocność.
@Mortifer: nie pamiętam czy w epu nadają klauzulę wykonalności tylko z urzędu czy też można złożyć wniosek ale żeby komuś to wrzucić na biurko szybciej możesz spróbować złożyć wniosek o klauzulę
Hej, gdyby komuś rzucił się w oczy taki wózek na jakimś targu albo OLX to dajcie znać bo został dziś skradziony z naszej klatki. Chyba mamy powrót do lat 90-tych
Filmik z #p0lka tak się wybił, że widać tylko komentarze kobiet z trzeciego świata xD Są w szoku, że można zaliczyć 7 facetów w wieku 21 lat w tym dwa razy zdradzić
Cześć mireczki. Założyłem jednemu gościowi sprawę w esądzie, wydano już nakaz zapłaty i oczywiście kasa się nie pojawiła. Teraz kolejnym etapem jest złożenie wniosku egzekucyjnego i żeby komornik odzyskał moje należności.
Kiedy wyrok staje się prawomocny? Póki co mija miesiąc od wysłania nakazu i jeszcze nic nie wskoczyło w stystemie
Nic dziwnego godyby nie odebrał i teraz awizacja trochę ten okres wydłużyła. Czy tak mogło być?