Wpis z mikrobloga

Jakie ćwiczenia mogą być pomocnicze do podciagania?

W planie mam zamiennie podciąganie na maszynie i ściąganie drążka z wyciągu górnego ,co można ewentualnie dodać co jeszcze pomoże zwiększyć siłę?
#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chojnacc: Tyle styknie, nie ma co za dużo kombinować. Nie wiem ile ważysz, generalnie jeśli nie jesteś się w stanie podciągnąć normalnie, to pewnie w 70% przypadków odpowiedzialny jest za wysoki fat. Rozważ redukcję, jeśli to nie to - ćwicz tak jak sam pisałeś.
  • Odpowiedz
  • 0
@Charz: Jestem świadomy ze tu jest problem, bo na wadze 103kg, ale redukuje. Martwi mnie to ze nawet na maszynie jak ustawiam obciazenie 60kg to wciąż każde podciągnięcie jest wymagające.
  • Odpowiedz
@chojnacc: żadne gumy, na większości siłowni jest maszyna do podciągania z odciążeniem. Progresuj na niej zmniejszając obciążenie aż zaczniesz robić bez.
Ja sam przez zaniedbania kiedy zaczynałem ćwiczyć robiłem po 12-15 powtórzeń, a po kilku latach ledwo kilka.
Potem bawiłem się w gumy, d--y, negatywy c---a to daje. Na maszynie do podciągania w 3 miesiące ogarnąłem temat i bez problemu robię 15p w kilku seriach.
  • Odpowiedz
jak ustawiam obciazenie 60kg to wciąż każde podciągnięcie jest wymagające.

@chojnacc: I take mają być - wymagające i do upadku. U każdego progres będzie wyglądał inaczej, każdy też startuje z innego poziomu. Teraz jeśli jesteś na redukcji, to jest to dodatkowa kłoda pod nogami i dodatkowa trudność w progresowaniu, która jednak ostatecznie się zwróci. Bądź cierpliwy, rób swoje i w końcu dojedziesz!
  • Odpowiedz
@chojnacc: Jeśli masz plan a i b, to nie lepiej zamiast podciągania/ściągania drążka wrzucić wiosłowanie sztangą/sztangielka ewentualnie przyciąganie drążka na wyciągu poziomym. Bo te dwa ćwiczenia, które robisz, to wg mnie tak jakbyś robił jedno w dwóch wariacjach
  • Odpowiedz
@chojnacc @Inozythol: każdy jest inny, mi przejście od negatywów do podciągnięcia zajęło mniej niż miesiąc (a pewnie i jeszcze krócej) przy wadze 80kg i 182cm wzrostu, teraz ważę 90 i 10 podciągnięć robię na raz, w treningu łącznie kilkadziesiąt podciągnięć robię kiedy robię "drabinkę". Nie każdy ma siłę zrobić prawidłowy negatyw bez gumy na początku.
  • Odpowiedz