Wpis z mikrobloga

Pneumatyczne mirki z #automatyka #majsterkowanie poszukuję małego (!) pneumatycznego chwilowego (!) przycisku. Najbardziej bym się cieszył, gdyby to było do założenia na wężyk, coś jak popularne w akwarystyce zaworki jak na linkowanym zdjęciu, tylko z przyciskiem!
Do sterowania przepływem podciśnienia, wydajność raczej symboliczna, natomiast istotne jest dla mnie, żeby to było małe. Jak na razie najmniejsze, co znalazłem, to takie pneumatyczne krańcówki, ale raz, że i tak trochę za duże, a dwa, że do moich potrzeb ich stosowanie to trochę jak armata na wróble, mi jest potrzebny jakiś plastik-fantastik podobny do zaworka ze starego ciśnieniomierza medycznego (tyle że tamten zwykle był do spuszczania powietrza, ja potrzebuję przelotowy). Kojarzy ktoś coś takiego?
Jarek_P - Pneumatyczne mirki z #automatyka #majsterkowanie poszukuję małego (!) pneum...

źródło: Zaworek-do-regulacji-powietrza-na-wezyk-4-6mm-Marka-Plantica

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kazly: kurcze... aż się boję w google wpisywać, bo potem przez najbliższy miesiąc wstyd będzie telefon przy współdomownikach przeglądać :D Ale spróbuję jakoś w trybie incognito, dzięki za sugestię :)
  • Odpowiedz
  • 0
@kazly: no nie, jednak nie, one chyba tak samo działają, jak te z ciśnieniomierzy, po wciśnięciu dopuszczają powietrze bokiem celem skasowania podciśnienia. Mnie zaś jest potrzebny zawór, który po wciśnięciu przepuści powietrze (próżnię) z króćca do króćca.
Jarek_P - @kazly: no nie, jednak nie, one chyba tak samo działają, jak te z ciśnienio...

źródło: 27968

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
zawór - mały przycisk posiadają wszystkie pistolety do przedmuchiwania, pistolety malarskie, piaskujace i aerografy.

@ZikMiak: jesteś genialny, dzięki!
  • Odpowiedz