Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki spod znaku #kawa #ekspresdokawy #agd #pytaniedoeksperta szukam ekspresu do kawy automatycznego.

Co jest dla mnie ważne:
- ekspres raczej bez fajerwerków, raczej tylko do kaw czarnych (ewentualnie mógłby mieć coś do mleka ale z naciskiem na rurkę). Ale co do zasady ja piję tylko czerna,
- ekspres ma być małych rozmiarów. Coś w stylu nowego Delonghi Rivelia
- będzie stał w kuch na „honorowym” miejscu widocznym z każdej niemal strony więc ma być po prostu estetyczny.
-im tańszy tym lepszy, może jakaś używka ewentualnie? Chciałbym nie dać więcej niż 1500 choć im mniej tym lepiej

Póki co z tego co robiłem risercz wnioski są takie:
-Krups ładny i w miarę kompaktowy, ale często awaryjny i nie jestem przekonany czy wychodzi z niego dobra kawa,
-Delonghi rivelia ladna, Delonghi sprawdzona firma, ale drogi :(
- nivony i mellitty- tak wiem sprawdzone konstrukcje, mają małe rozmiary ale są siermiężne z wyglądu,
- Delonghi Magnifica EVO - nad tym się mocno zastanawiam, jedynie nie wiem czy nie jest zbyt szeroki
- jeszcze wpadł mi w oko Tchibo Esperto 2 (ale nie ten pierwszy tylko właśnie „2”)- ładny, zgrabny, tylko mało o nim opinii https://www.ceneo.pl/151273675#tag=share-product-ios

Poradzicie coś czego szukać, co wybrać?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bez_szalu no wiesz wchodzimy tu na mocno indywidualne podejście. Jeśli chcesz jak najmniejszy to tu szału nie ma. Melitta jest chyba najwęższa. Patrząc po przykładach od Ciebie szukasz czegoś bardziej klasycznego ale od z zasady są większe
  • Odpowiedz
@bez_szalu nie nie miałem. Ale też w moich poszukiwaniach (przechodziłem z kolanowego DeLonghi) jakoś Tchibo nie pojawiało się w polecanych :) . Ale wygląda jak brat bliźniak Beko
  • Odpowiedz