Wpis z mikrobloga

@misiek735: masz czas pisać na wypoku, a nie łatwiej było w 10 sekund wygooglać?
wejdż na ich stronę, poszukaj sklepu najbliżej Ciebie i juz masz.
W Łodzi na Piłsudskiego pokazuje. Zazwoń i już wiesz co mają :D
  • Odpowiedz
  • 0
@wujekKiziora próbowałem googlowac ale na przykład na stronie uppababy nie wczytuje się lista sklepów stacjonarnych gdzie oferują ich produkty, a sprawdzanie jednego sklepu po drugim w każdym mieście to trochę słaba opcja. Poza tym nie mieszkam w polsce i nie znam tych okolic. Możliwe że ktoś zna jakiś jebitnie wielki sklep z obiema markami i mógłby polecić.
Małe sklepiki nie zawsze mają w ofercie akurat taki model jakiego szukam.
  • Odpowiedz
@misiek735 jesli chodzi o Łódź to w ciemno bym sprawdzala bobowozki, bobas na Aleksandrowskiej i mamaija.
Ale najlepiej potwierdź telefonicznie czy maja na stanie.
Powiesz z ciekawości dlaczego akurat te modele?
  • Odpowiedz
  • 0
@E_v_e_l dziękuję.

Powodem dlaczego akurat te jest fakt iż mieszkam i pracuję w Skandynawii a żona jest z Hiszpanii. W ciągu roku dużo podróżujemy do tych 3 krajów samolotami jak i często wypożyczamy auta. Chcę porównać oba modele bo nuna triv next jest lżejsza i fajnie się składa, ale przez to jest bardziej delikatna, więc na śnieg w Skandynawii może być ciut za delikatna i szybko się może zużyć, dlatego chcemy zobaczyć
  • Odpowiedz
@misiek735 rozumiem:)
Duzo zmiennych:)
Jesli chodzi o adaptery pomiedzy różnymi modelami to chyba mozna tez w sklepie popytac (nasz zestaw wozek+fotelik) kupowaliśmy w mamaija i ziomek nam ogarnial jaki zestaw mozna zrobic, gdzie i jakie adaptery sa dostępne.
Co do montowania fotelika na pasy: pozniej i tak Was to czeka, bo isofix jest chyba do 33 kg (dziecko +fotelik).
Ale zgadzam się, ze w przypadku duzej liczby podróży, slabo jest meczyc
  • Odpowiedz
  • 0
@E_v_e_l ten fotelik urbn o którym pisałem to i tak max 6 miesięcy i już będzie za mały. Później będziemy szukać fotelika takiego który się sprawdzi w aucie od 7 miesiąca do na przykład ósmego roku życia, o ile będzie taka potrzeba posiadania go tak długo.

Nuna oferuje adapter do uppababy który również się złoży z uppababy więc będziemy najprawdopodobniej go brali, ale dobrze wiedzieć co do tematu adapterów.

Pasami oprócz
  • Odpowiedz
@misiek735 urbn wygląda spoko:)
I kolejny fotelik jak dziecko bedzie siedziało, albo przestanie sie miescic, pionizacja za wcześnie to wiecej szkody niz pozytku przy duzej ilosci jezdzenia. No i moze byc 6, a moze 8 miesiecy:)
Do 8.roku bedzie ciezko chyba, ale moze jakis axkid one albo besafe strech da rade (mam na mysli jazde tylem oczywiście).
Mysle, ze ważniejsze bedzie poprawne ułożenie dziecka+ dociagniecie wewnętrznych pasow odpowiednio niż system montażu
  • Odpowiedz
  • 0
@E_v_e_l dzięki serdeczne za detale, cała ta wiedza jest na wagę złota bo będziemy rodzicami po raz pierwszy.

Co do jakości materiałów, właśnie nam na tym zależy aby zobaczyć jak wszystko wygląda w sklepie bo kwestie rodzaju materiału można wtedy łatwo wyłapać, z tym że to już jest temat w którym żona się lepiej orientuje aniżeli ja ()
  • Odpowiedz
@misiek735 spoko, jak cos to mozesz pytac na priv zeby nie spamowac tu:)
Foteliki to wszystkie chyba sa poliestrowe(?), na pewno niepalne, tworzywa sztuczne, bo takie sa wymagania bezpieczeństwa:)
Jeśli otulacze to najlepiej chyba bawełniane, a pozniej ewentualnie jakies wkladki merino- sa drogie niestety, ale wystarcza na długo (np simple wool, podobno fajne sa tez aeromoove ale nie uzywalam).
  • Odpowiedz