Wpis z mikrobloga

Miraski, pytanko dotyczące przystawek #hdmi

Mam kupić taką przystawkę do bardzo starego tv ale mającego oczywiście hdmi. Rozpatruję:
Xiaomi TV box
Amazon Fire TV Cube
Google Chromecast

Jeśli chodzi o rozdzielczość, brak wymagań, tv 1080p więc 4k zbędne.

Różnice między nimi są dość nieznaczne, co Wy byście wybrali? Cena max 250zł z możliwością delikatnego naciągnięcia. Choć niektóre starsze generacje powyższych urządzeń widziałam za nawet 150zł.

Im mniej tym lepiej, oczekiwania niewielkie (to nie dla mnie). Żeby był Netflix i Youtube i w sumie tyle. Z powyższych, co byście radzili wybrać?

#hdmi #google #chromecast #amazon #xiaomi

Nigdy takiej przystawki nie miałam, słyszałam tylko że spisuje się to dobrze więc jeśli ktoś ma kupić tv za 2000zł albo dać nowe życie staremu sprawnemu tv jeszcze na kilka lat to rozumiem zainteresowanie tej osoby.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Plotkova99: kupiłem tydzień temu Fire TV Stick od Amazon za 99 zł, do zastosowań o których piszesz na luzie wystarczy. Czuć ząb czasu, są delikatne przycinki w menu (1 GB RAMu, data wydania chyba 2021), ale póki co na moje zastosowania wystarczy - obraz oczywiście jest płynny, bez żadnych zakłóceń. Używam do projektora w sypialni, Netflix i YouTube ogarnia bez problemu.
  • Odpowiedz
@Plotkova99 chromecast 4k, w fhd też będzie działał. Za ok 250 w promkach do wyłapania. Dlaczego? Każdy stick ma mniejsze lub większe wkurzające wady, a chromecast według mnie ma ich najmniej. To co mnie najbardziej interesowało to bezproblemowa obsługa hdr, dolby atmos oraz kodi.
  • Odpowiedz
@Plotkova99 mam firetv stick i do podróży będzie ok. Bez problemu jednak polecam Xiaomi box, bo zwyczajnie tu nie ma żadnych przycięć ekranu nawet. Po prostu stacjonarnie najlepszy.

Kupuj na olx, nawet za 100 wyrwiesz
  • Odpowiedz