Wpis z mikrobloga

Krótka historia dlaczego nie warto

a) Pracować na czarno
b) Wyśmiewać "lewaków" dających zapewniających siatki bezpieczeństwa
c) Śmiać się z ludzi na etacie płacących podatki

Może cię potem życie ugryźć w dupę, jak okaże się, że bez ubezpieczenia zdrowotnego jakakolwiek choroba może zmieść cię z planszy.
Bonusowe punkty za czekanie w swoim stanie do momentu, aż nie będzie mogło się chodzić - więc nawet szybka dorywcza praca nic ci nie da.
Pracujcie legalnie, jak nie wyjdzie to rejestrujcie się jako bezrobotni, bo inaczej może was spotkać to samo:

#praca #humorobrazkowy #bekazprawakow
Ulyssos - Krótka historia dlaczego nie warto

a) Pracować na czarno
b) Wyśmiewać "lew...

źródło: Historia

Pobierz
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 350
@Ulyssos: prawactwo w jednym obrazku. Wzlot I upadek. Wiara w to, że jest się unikalny, mądry i bogaty. Że wszyscy co sobie nie radzą to przygłupy.Wszystko do czasu zderzenia z rzeczywistością, a ona bardzo efektownie weryfikuje poglądy.

Tacy nieempatyczni i narcystyczni ludzie jak @manichejskakloda nie dostaną ode mnie ani grosza. A mógłbym mu dać dużo bo jak na głupiego lewaka pracującego na UOP, mam bardzo dużo wolnych środków i
  • Odpowiedz
@Ulyssos gość jest albo wyjątkowo niezaradny życiowo albo zwyklym scammerem, cały czas mówi coś o płaceniu zaległych składek na NFZ podczas gdy dotyczy to tylko dobrowolnego ubezpieczenia, wystarczy, ze się zarejestruje w urzędzie pracy i obejmuje go obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne za darmo.
  • Odpowiedz
@Ulyssos: takiego gościa widuję co w lat 90. na ryneczku handlował spirytusem na lewo. Teraz jest już chyba w wieku emerytalnym i zgarviony zamiata chodniki na osiedlu bo emerytury chyba nie ma. A taki był fawniej cwany i szeroko chodził
  • Odpowiedz
@Ulyssos: ale koleś coś kręci z tymi ubezpieczeniami. Nie jest w stanie nic wyjasnic, jego argumenty sie nie kleją. Zbiorka niezweryfikowana. Na kazde wytkniecie niescisloci pisze "ja slyszalem costam, jak wiesz cos wiecej to bede wdzieczny za info" xd
  • Odpowiedz
Podatki i składki to kradzież, ja jestem zaradny zyciowo to sobie za granica na czarno pracowałem, hehe beka z was, płaćcie biedaki.
Halo pomocy prosze wplacac na mnie pieniążki, wyjątkowa sytuacja.
Mentalne konfiarstwo w jednym obrazku xD
  • Odpowiedz
@Ulyssos Iluś frajerów i tak wpłaciło na niezweryfikowaną zbiórkę. Wykopki śmieją się ze starych bab kupujących garnki albo wpłacających na kościół, a robią to samo będąc w sile wieku, żałosne.
  • Odpowiedz
@Ulyssos: Próbowałam mu podpowiedzieć, że wystarczy rejestracja w PUP by ogarnąć NFZ i nie trzeba wtedy nic płacić, nawet tam iść - bo rejestracja może odbyć się online, ale dalej ta sama śpiewka - albo nie dociera, albo nie chce i koniec, albo scam.
  • Odpowiedz
o kurde ale combo, źle ci nie życzę no ale jesteś książkowym przykładem akcji "sprawdzam" no i teraz masz, cóż, nie chciałeś płacić na moje zdrowie to i ja nie chcę na twoje
  • Odpowiedz