Wpis z mikrobloga

Zdał ktoś z was w ostatnim czasie prawo jazdy? Ile czekaliście od daty zdania na wydanie dokumentu? Zdałem na kategorie D dnia 22.11, następnie 25.11 opłaciłem i zamówiłem dokument, pani w okienku powiedziała, że czekać można do 30 dni, ale z reguły jest szybciej XD
#prawojazdy #samochody
Asnah - Zdał ktoś z was w ostatnim czasie prawo jazdy? Ile czekaliście od daty zdania...

źródło: temp_file112550386963173127

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Asnah: od jakiegoś czasu od razu po zdanym egzaminie w mObywatel masz tymczasowe prawo jazdy i możesz jeździć. Jak pani w okienku powiedziała, że 30 dni to faktycznie tak jest
  • Odpowiedz
no nie mogę, bo na mObywatel mam tylko na B, teraz zdałem na D. tutaj trzeba czekać na nowy plastik ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Asnah a nie pojawiło się to jako prawko tymczasowe? ja tak miałem z A. Miałem w mobywatelu główne na B i tymczasowe na 30dni na A

Po odebraniu plastiku miałem już tylko główne z obiema kategoriami
  • Odpowiedz
@Asnah: Witam kierownika :-) Tez robię sobie D.
Ostatnio mało nie prsknąłem śmiechem jak instruktor powiedział, zę to "królewska kategoria", ale może i coś w tym jest :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Supaplex: W jakim mieście robisz? Na manualu czy automacie zdajecie? W Szczecinie całe szczęście na automatycznej się zdaje na D.
  • Odpowiedz
@Asnah: Manual, Grudziądz.
"Ja tam wole mieć kontrolę nad autobusem" #pdk :D
Ale akurat skrzynia to najmniejsze p--o przy całej jeździe. Choć egzamin ten niczym nie różni się od tego na B - to nadal jest
- egzamin z nerwów
lub
- egzamin z jeżdżenia konkretnym autem w konkretnym rejonie
  • Odpowiedz
  • 1
@Supaplex: U mnie zdecydowanie był to egzamin z jeżdżenia konkretnym autem, w konkretnym rejonie, jedyny problem w tym, że jeździsz tymi samymi trasami co na B. gdzie komunikacja miejska prawa nie jeździ, jest wąsko, ale no na jazdach ciśniesz tam tym autobusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najważniejsze, że się udało, mój zestaw egzaminacyjny - wskaźnik poziomu oleju, światła stopu, skośnie przodem, parkowanie równoległe tyłem i godzina
  • Odpowiedz
@Asnah: Gratuluję!
Ja dopiero 30h wyjeździłem i chyba na ten moment najbardziej obawiam się tego co wylosowałeś, równoległego tyłem. Mam na to jeszcze 30h - cała reszta do ogarnięcia, niech no tylko jeszcze więcej pojeżdżę po tych samych krzyżówkach i będzie gitara.
Chyba jednak bardziej się boje stresu niż tego, że się czegoś tym autem i w tym rejonie nie nauczę
  • Odpowiedz
  • 0
@Supaplex: Chyba jeszcze jest dodatkowe 8 godzin po zdaniu kwalifikacji zawodowej, przynajmniej u mnie tak było. Tutaj tyle dobrego, że to równoległe na automacie i tak naprawdę nic mnie nie interesowało prócz lusterek, a sam WORD w Szczecinie ma bardzo dobrze wymalowane linie, gładki asfalt i zero pochyleń. Ja zdałem za drugim razem, za pierwszym uwaliłem po 55 minutach wracając już do WORD, najechałem tylnym kołem na linie ciągłą przy
  • Odpowiedz