Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej.
Nie jestem jeszcze cukrzykiem - ale ogólnie wszędzie głośno jest o ozempicu i jego wpływie na wagę.

Zastanawiam się nad tym czy lekarze pomagają przy przepisaniu tego leku osobom, które na cukrzyce nie chorują, czy uważają to za "głupią modę".

Ogólnie ktoś z Was może zaczął taką kurację?
Ogólnie da się przeczytać o potencjalnych negatywnych skutkach z wątrobą ale obstawiam, że jeszcze za mało było testowane by móc się przekonać czy nie skróci to życia, czy nie rozreguluje zupełnie organizmu na starość...

#ozempic #leki #cukrzyca #nadwaga

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: lekarze nie robią problemu i często nie jest to Ozempic - jest kilka preparatów na rynku polskim. To z czym będzie problem to refundacja i dostępność - radzę zobaczyć ile te leki kosztują i w której najbliższej aptece są do dostania.

Co do "głupiej mody" to nie bardzo rozumiem - semaglutyd nie jest lekiem na cukrzycę jako taka tylko na apetyt i otyłość właśnie. Oczywiście w cukrzycy (typu 2!)
  • Odpowiedz
@conamirko: no ale to jest lek na cukrzycę, nie twierdzę że na nic innego.
@derivatives Oczywiście, że bezpieczniejsza. Wręcz jest to najlepiej rokujący lek jeśli chodzi o tzw. serum życia. Według najnowszych badań po prostu wydłuża życie i chroni nasze DNA przed zniszczeniem z wiekiem.

Ogólnie to cudowny lek, leczy cukrzycę, nowotwory, przeciwdziała starzeniu.
Niedługo będą go wszyscy jeść jak witaminę C.
Tylko efekt przeczyszczający nie zawsze znika z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: akurat mój teść po chyba roku stosowania ozempicu nie dla tego żeby schudnąć co i tak było "skutkiem ubocznym" wrócił do insuliny bo na poziomy cukru juz nie działał
  • Odpowiedz
@SynMichaua:

Oczywiście, że bezpieczniejsza. Wręcz jest to najlepiej rokujący lek jeśli chodzi o tzw. serum życia

o czym piszecie bo można się pogubić? Ozempic czy coś wspominane wczesniej w tym wątku?
  • Odpowiedz
metformin

@SynMichaua: dzięki, poczytałem sprawdziłem i w sumie mógłby mi pomoc . Ogólnie nie mam jakiś skrajnych objawów, lekka nadwaga lekkie nadciśnienie, lekka hiperurykemii czy tez hiperglikemia (która zdarza mi sie jak nie utrzyma reżimu regularnych posiłków ) . według niektórych artykułów to lek właśnie dla mnie.

Pytałem lekarza to mówi ze nie zna i lepiej przyjmować dedykowane leki, obecnie biorę 3 tabsy.
chyba czas poszukać recepty online
  • Odpowiedz