Aktywne Wpisy

jassssss +4
Czy tak się rozładowuje towar do biedronki?To jakiś nowy standard?
źródło: temp_file3653227349811751894
Pobierz
dywergent +41
ide spac, obym sie juz nigdy nie obudzil
źródło: 1761927637187318
Pobierz

Hej.
Nie jestem jeszcze cukrzykiem - ale ogólnie wszędzie głośno jest o ozempicu i jego wpływie na wagę.
Zastanawiam się nad tym czy lekarze pomagają przy przepisaniu tego leku osobom, które na cukrzyce nie chorują, czy uważają to za "głupią modę".
Ogólnie ktoś z Was może zaczął taką kurację?
Ogólnie da się przeczytać o potencjalnych negatywnych skutkach z wątrobą ale obstawiam, że jeszcze za mało było testowane by móc się przekonać czy nie skróci to życia, czy nie rozreguluje zupełnie organizmu na starość...
#ozempic #leki #cukrzyca #nadwaga
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Co do "głupiej mody" to nie bardzo rozumiem - semaglutyd nie jest lekiem na cukrzycę jako taka tylko na apetyt i otyłość właśnie. Oczywiście w cukrzycy (typu 2!)
@derivatives Oczywiście, że bezpieczniejsza. Wręcz jest to najlepiej rokujący lek jeśli chodzi o tzw. serum życia. Według najnowszych badań po prostu wydłuża życie i chroni nasze DNA przed zniszczeniem z wiekiem.
Ogólnie to cudowny lek, leczy cukrzycę, nowotwory, przeciwdziała starzeniu.
Niedługo będą go wszyscy jeść jak witaminę C.
Tylko efekt przeczyszczający nie zawsze znika z
o czym piszecie bo można się pogubić? Ozempic czy coś wspominane wczesniej w tym wątku?
To cholerstwo nie wiedzieć czemu wpływa na metabolizm cukru i ochronę DNA przed degradacja.
@SynMichaua: dzięki, poczytałem sprawdziłem i w sumie mógłby mi pomoc . Ogólnie nie mam jakiś skrajnych objawów, lekka nadwaga lekkie nadciśnienie, lekka hiperurykemii czy tez hiperglikemia (która zdarza mi sie jak nie utrzyma reżimu regularnych posiłków ) . według niektórych artykułów to lek właśnie dla mnie.
Pytałem lekarza to mówi ze nie zna i lepiej przyjmować dedykowane leki, obecnie biorę 3 tabsy.
chyba czas poszukać recepty online