Wpis z mikrobloga

Mirki, mieszka ktoś na psim polu?
Na mieszkanie we #wroclaw mnie nie stać, jedynie tam (,) Duży problem z dojazdami czy jakoś w miarę to idzie?
Jaką miejscówke polecacie mając ~500k na 30-pare metrów chociaż? Pińczyce?

#nieruchomosci
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@waldemar-w:
Ja mieszkam od ponad roku i sobie chwalę. Jest zielono i są wszystkie usługi na miejscu a do tego mam wrażenie, że jest mniejszy ścisk niż np. na krzykach czy na grunwaldzie.
Korki jasne, że są jak to wszędzie we Wrocku ale ma się poprawiać (północa część obwodnicy śródmiejskiej niedługo w budowie będzie).
Obczaj sobie trasę rano i po południu z potencjalnego nowego mieszkania do pracy i zobaczy czy
  • Odpowiedz
@waldemar-w to jest w miarę duża dzielnica Wrocławia, żyje tam ~30 tys. ludzi (taki Bolesławiec)

przy okazji oglądania mieszkań przejdź się po okolicy ocen skomunikowanie z pracą/ centrum
  • Odpowiedz
@Czynszojad: A to bardzo dobrze w sumie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie jako dzielnica mi bardzo pasuje bo szukam czegoś spokojnego, nawet jeśli odludzie. Nie trawię molochów. Martwi mnie jedynie gdybym miał stać 40 minut w jedną stronę w korku.
  • Odpowiedz
północa część obwodnicy śródmiejskiej niedługo w budowie będzie

@Czynszojad: nie, nie będzie. Właśnie zmienili koncepcje skrzyżowań i będzie nowy projekt xD
  • Odpowiedz
@waldemar-w: Jagodno w tym momencie jest tragiczne z dojazdem, ale za kilka lat ma tam być tramwaj to wtedy dojazdy dużo się poprawią i ceny mieszkań pewnie pójdą w górę

Maślice też są jakieś plany na tramwaj, ale chyba mniej konkretne niż przy Jagodnie, poza tym mają całkiem sporo usług na miejscu i mini-galerie, dojazdy do centrum mocno zakorkowane, poza tym ma taki bardzo małomiasteczkowy vibe

Na Lipie Piotrowskiej jak
  • Odpowiedz
Duży problem z dojazdami czy jakoś w miarę to idzie?

@waldemar-w: Zależy gdzie. Jeśli na północy albo Wrocławia to jeszcze da się przeżyć ale jeśli mówimy o centrum, południu czy zachodzie to masakra. Psiak ma tę zaletę, że jest PKP i znam z pierwszej ręki sytuacje, gdzie ludzie po prostu dojeżdżali na stację, wsiadali w pociągi na główny i stamtąd dalej. Oszczędzali z tego co mówili jakieś 20 min minimum.
  • Odpowiedz
Maślice też są jakieś plany na tramwaj, ale chyba mniej konkretne niż przy Jagodnie, poza tym mają całkiem sporo usług na miejscu i mini-galerie, dojazdy do centrum mocno zakorkowane, poza tym ma taki bardzo małomiasteczkowy vibe

@bart40404: Plany są bardzo konkretne, od roku przygotowywany jest projekt razem ze zdobyciem wszystkich pozwoleń. Przebudowana będzie cała ulica Maślicka. N-park obecnie jest rozbudowywany i przerabiane jest to cholerne skrzyżowanie obok. Dojazd do Magnolii
  • Odpowiedz
@waldemar-w: psie pole jest osobnym miasteczkiem, do którego powrót z imprezy uberem nie będzie kosztował więcej niż rachunek na barze. Na miejscu wszystko do codziennego życia jest, chociaż do jedzenia zamówisz maks pizze albo kebab (trochę przesadzam, ale wybór jest niewielki). Jest pare kawiarni, ale ich jakość jest taka, że lepiej wziąć kawę na orlenie. Restauracje na ryneczku są takie niezbyt specjalne (można zjeść - szału nie ma). Siłownie też
  • Odpowiedz