Wpis z mikrobloga

Jak poprawnie zainstalować aktualizacje Home Assistant Core Update w Home Assistant Supervisor (wersja zainstalowana na Docker w ramach systemu Debian 12)? Aktualizacja z poziomu interfejsu web chwile się pokręci i bez komunikatu błędu, zaprzestaje próby aktualizacji a do samej aktualizacji nie dochodzi i ponownie jest ona proponowana. ChatGPT już nie mogę zaufać bo wyraźnie miesza Home Assistant Core/ Supervisor/OS doprowadzając do sytuacji że ostatecznie ląduje na zaktualizowanej wers Home Assistant Core, ale bez dostępu do dodatków by ostatecznie całość się wywaliła z powod konfliktów (współistnienia Home Assistant Core oraz Home Assistant Supervisor) przez moje bezrefleksyjne wpisywanie komend do terminalu. Niestety jestem osobą która bardzo lubi nowości nawet jak wszystko działa bezproblemowo, lubię posiadać najnowszą wersje. Wspomnę jedynie że jeżeli chodzi o dodatki to wszystko aktualizuje się prawidłowo. Zdaje sobie też sprawę że HA OS jest tą domyślą wersją do której powinniśmy dążyć – ale czy to oznacza że w ramach Home Assistant Supervisor nie mamy możliwości aktualizacji bez zresetowania wszystkiego i zaczynania instalacji oraz konfiguracji na nowo?

#tuya #smarthome #inteligentnydom #googlehome #homeassistant #zigbee
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@WykoZakop: Właśnie spróbowałem i coś się zmieniło - aktualizacja ciągle próbuje (przestała się wyłączać sama z siebie) - trwa już od 29 minut. Czy są jakieś znane Wam przypadki gdzie aktualizacja się nie udaje? Zastanawiam się czy uruchamiające się dodatki mogą coś powodować. Nie chce próbować na własnym przykładzie a raczej na doświadczeniach innych.
  • Odpowiedz
Podepne się. Na jakich sprzętach postawiliscie ha? Potrzebuje ha, serwer dla bitwarden i może prywatną chmurę. Jestem lakiem ale może to ogarnę.
  • Odpowiedz