Aktywne Wpisy
Viesti +167
Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie gier komputerowych dla lat 1994-2024. Jest to cały okres mojego życia, więc zebranie tych tytułów, wraz z paroma screenami i krótkimi opisami, było dla mnie jak porządkowanie wspomnień. Przygotowałem go głównie z myślą o dzieciach, byśmy jak trochę podrosną, mogli pooglądać w co tam stary ojciec grał w ich wieku.
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie

źródło: 111
Pobierz
enforcer +155

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Szkoda tylko, że bezczelnie kłamiesz, że chce chce zamknąć przez ETS i UE.
Przykro mi, że jako przedstawiciel najbardziej merytoryczne partii w sejmie, nie zajrzaleś do raportu geologicznego, któty mówi wprost, że złoża w Bełchatowie są na wyczerpaniu i nie wygłaszamy Bełchatów przez UE, tylko przez to, że przez 50 lat zużyliśmy to co było.
I niech teraz ktoś mi powie #konfederacja to nie jest partia chłopskiego rozumu.
#polityka #polityka #energetyka
źródło: temp_file4122196102928072827
Pobierz@mango2018: A o złożu Złoczew słyszałeś?
Zakładam, że tak, ale lepiej o tym nie wspominać by jeszcze by wyszło, że ktoś inny tu kłamie...
źródło: image
Pobierz@TheSilentEnigma: A o tym ze od paru lat dokladamy do tego z budżetu panstwa słyszałeś? O tym że cena energii nawet z OZE (stosunkowo tania) jest ustalana na podstawie najdroższej energii na rynku w naszym przypadku chodzi o węgiel? A o tym ze w 2023 każdy Polak dołożył do tego interesu (
@ardianwhite
bzdura Bełchatów mógłby nadal kopać ale wymaga to dużych inwestycji a przez podatek ETS i decyzje środowiskowe nieopłacalna jest rozbudowa.
PiS jeszcze podpisał takie g zwane
Plan Sprawiedliwej Transformacji taka jałmużna w zamian za między innymi nie rozbudowywanie możliwość eksploatacji Elektrowni Bełchatów. (Ta zamiana źródeł energii na odnawialne) Ogólnie jak się zagłębić w rzeczywistą politykę to gdyby nie LGBT to Rafał Trzaskowski byłby idealnym kandydatem PiS w
Bardziej od polskiej klasy politycznej gardzę tylko otwartymi hipokrytami jak niektórzy tutaj wyżej.
@TheSilentEnigma: nie ETS istnieje konflikt interesów, nie uwzgledniasz np rolnictwa. Uruchomienie nowych złóż w Złoczewie ktore szacuje sie na 450 mln ton
Nie jest to partia chłopskiego rozumu, to partia debili!
Trzaskowski to ma inteligentny przekaz xD Jeszcze zobaczymy co to pisowska pacynka zacznie wygadywać bo na razie to coś bełkocze tylko.
@ardianwhite: Przecież napisał - bo się kończą złoża węgla. Podpowiem, w liceum powineneś mieć omówione czemu węgla brunatnego się raczej nie wozi w p---u daleko, szczególnie do elektrowni.
@PasswordExpired: Przynajmniej nie aż tak głupi
Komentarz usunięty przez autora
Ja akurat bym chciała jak najszybciej odejść od wery węgla, no ale jeżeli ktoś nie ma takiego podejścia bo inaczej wartościuje środowisko to też rozumiem. I jakbym była taką osobą to ekonomicznie nie przekonuje mnie argument o rolnictwie w Złoczewie.
Tamtejsze rolnictwo, owszem, straciłoby możliwość generowania przychodu na 10-30 mld zł (1) + trzeba by wydać 15mld na zbudowanie samej odkrywki (2) + jakieś koszty linii kolejowych itd.
Ale
@TheSilentEnigma: Nie zastanawiało cię nigdy czemu elektrownia jest bezpośrednio przy odkrywce?
Nie ogarniasz skali Bełchatowa. Ta elektrownia pali tonę węgla na sekundę. I ty chcesz jakoś transportować tyle węgla 50 kilometrów. Do tego trzeba by było jeden wagon na minutę, 24 godziny na dobę, 7 dni