Wpis z mikrobloga

Dość często na facebooku pojawiają mi się stronki o adopcjach zwierząt, schroniskach, zbiórkach bo kotek na białaczkę, albo na pieska bo "Alfred został wyrzucony z pojazdu i stał się nieufny ludziom a my teraz robimy wszystko by pomóc mu wrócić do normalności" - na każdej stronie oczywiście pogrubionymi cyfami nr konta, możliwość blików, wpłat - wszystko otoczone smutną historią. Jestem w 99,99% przekonany, że większość tych schronisk to żyła złota - matki wariatki, psiary, kociary, zwierzęciary wpłacają non stop na pomoc takim zwierzętom - i b--ń boże, nie mówię że nie powinno się tego robić, ale gdyby tak prześwietlić te wszystkie schroniska i te smutne historyjki na FB i przeliczyć ile % tych pieniędzy idzie faktycznie na te zwierzęta a ile do kieszeni, to myślę że niejednemu zakola cofnęły by się o kilka cm do tyłu. Są schroniska które faktycznie pomagają i mają "renome" ale w tej chwili powstało tego tyle że to po prostu wyłudzanie kasy i żyła złota. Za granicą już robią inne akcje, nagrywają jak np ratują kota który leży na torach kolejowych i jest nieprzytomny albo wyziębiony - spotkałem się z komentarzami że te zwierzęta są odurzane, po to żeby nagrać filmiki z "ratowania" i zgarnąć polubienia, wyświetlenia i kasę. #takaprawda #zwierzaczki #psy #koty #zwierzeta #patologia #oszukujo #polska #facebook
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lynch9: człowieku ludzie miliony na owsiaka dajo bo on sprzęty szpitalom wypożycza ! a żona jego po kilkanaście k na miesiąc se wypłaca a ty sie jakimiś małymi zbiórkami przejmujesz
  • Odpowiedz
a ty pewnie powiązany z nimi bo trzęsiesz portkami co nie

@niktnikt12: ech, widzę, że słabo u ciebie z myśleniem i nauką nowych rzeczy. No więc jeszcze raz, może tym razem zrozumiesz i czegoś się nauczysz:
a ty pewnie jesteś pedofilem lub złodziejem, co nie?

A co do zbiórki Owsiaka, to nie widzę tam nic niejasnego. Możesz mi napisać, co jest tam niejasne?
  • Odpowiedz