Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@edenmar: A jakiś czas temu było znalezisko o bodaj szwedzkim pro-kobiecym mieście. Szkoda, że jak w przypadku niemal wszystkiego... zbudowali i utrzymują je mężczyźni. Wciąż czekam, aż feministki własnymi rękami założą i utrzymają choćby wioskę. Pewnie nigdy się nie doczekam.
  • Odpowiedz
@_Kuriozum_: Czy ona stawia kobiety na równi z niepełnosprawnymi i twierdzi, że kobiety częściej nie mają prawa jazdy i samochodu, którego nikt im nie zabrania posiadać?
  • Odpowiedz
@motonita: mam prawko, mam samochod, wole komunikacje miejska (pociagi w trojmiescie), ale też nie czuję się super pewnie wieczorem w przejściu podziemnym etc. Zawsze mam w głowie czy w danym obuwiu mogę uciec. Tak, od kiedy nie mam psa jestem bardzo często zaczepiana. Chłop tego nie zrozumie niestety.
  • Odpowiedz
Chłop tego nie zrozumie niestety.

@Zolty-snieg: Tak, bo mężczyźni, to absolutnie nigdy nie padają ofiarami pobić itd. Dosłownie 0 przypadków.

Zawsze mam w głowie czy w danym obuwiu mogę uciec.

@Zolty-snieg: No ale czyja to wina, że kobiety często wolą wygląd nad praktycznością? Prawda jest taka, że jeśli gdzieś jest niebezpiecznie, to niebezpieczeństwo jest dla każdego. Można być mistrzem sztuk walki, a jak się zostanie napadniętym przez kilku
  • Odpowiedz