Wpis z mikrobloga

@tomwick55: jeśli musisz obciąć „na już”, bo istnieje ryzyko złamania czy coś - to w kagańcu dla Twojego bezpieczeństwa w takim wypadku. A docelowo poczytaj o treningu kooperacyjnym - to świetny sposób na wypracowanie z psiakiem zgody na taki zabieg, tylko wymaga sporo czasu i pracy.
  • Odpowiedz
@tomwick55: Jakiego masz tego psa? Ja ze swoim przeprowadzam rozmowy namawiajace, zeby jednak dal obciac pazura. XD Gadam do niego, tlumacze mu, pokazuje narzedzie, daje mu do wachania, dalej namawiam i prosze, az w koncu wymieka i pozwala sobie obciac. Moze ktos kiedys za bardzo mu ucial i go bolalo dlatego tak swiruje. Ja swojemu tez raz kawalek za daleko ucialem i od tej pory musze go namawiac XD
  • Odpowiedz
@tomwick55: No to maly gnojek. Ja tez mam malego. Tylko jeszcze pytanie w jakich stosunkach z nim jestes? Bo ja ze swoim to jak ziomale.
To trzeba na spokojnie, pogadac, posmiac sie do psa XD, cos o przekaskach i smakolykach nawinac, ze jak da lape do ogarniecia to dostanie smaczka. Jak bedzie zabieral lape czy gryzl to bez krzyku mowisz, dawaj nie swiruj raz dwa zrobimy to dostaniesz cos milego
  • Odpowiedz