Wpis z mikrobloga

Nie zrozumiem nigdy tej całej obsesji na punkcie zwierząt domowych. Ubranka, wózki, specjalne torty na "urodziny" psa – serio? Ostatnio widziałem, jak ktoś nazwał swojego kota "syneczkiem". Ludzie, to jest ZWIERZĘ, a nie człowiek.

Zamiast wydawać fortunę na "psie SPA" czy inne bzdury, może warto pomyśleć o czymś bardziej sensownym? Pomoc ludziom w potrzebie? Adopcja dziecka? Mam wrażenie, że dla niektórych pies czy kot to po prostu łatwiejsza wersja dziecka, bo nie trzeba go wychowywać i znosić trudnych pytań.
#zwierzeta #bambinizm #dzieci
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Grzybek: a jeśli ktoś się do dziecka po prostu nie nadaje? Nawet jeśli dla kogoś pies czy kot jest substytutem dziecka (a nie zawsze tak, ubranka czy wózki to jednak margines) to chyba BARDZO DOBRZE że ludzie nie nadający się do rodzicielstwa nie są rodzicami
  • Odpowiedz
@Pan_Grzybek: tzn kupowanie tortów dla psów czy kotów, ubranek na każdy dzień itp to zbytek i głupota. Tylko wiesz mówienie może byś komuś pomógł za to, to wtedy już możemy ten wątek rozszerzyć i zapytać ale po c--j ci rower za 20 czy 30k (obecnie częsta sprawa) koszulka za 400e czy kurtka lub buty za 1000e? Weź to i pomóż komuś. Tylko wtedy większość odpowie ci, bo mogę, bo mni
  • Odpowiedz
@Pan_Grzybek: bo ludzie to zwierzęta stadne i potrzebują towarzystwa. Sporo ludzi nie chce dziecka bo to za dużo obowiązków, wolą zwierzę bo jest prościej, ale ważnym powodem też jest to, że prowadzą jałowe życie w którym nic się nie dzieje.

Chcą kase wydać to dobrze, ktoś na tym zarobi i się gospodarka kręci.
  • Odpowiedz
Nie zrozumiem nigdy tej całej obsesji na punkcie samochodów. Felgi, spojlerki, specjalne folie i powłoki na zabezpieczenie samochodu – serio? Ostatnio widziałem, jak ktoś nazwał auto swoją "miłością". Ludzie, to jest PRZEDMIOT, a nie człowiek.
Zamiast wydawać fortunę na "auto SPA" czy inne bzdury, może warto pomyśleć o czymś bardziej sensownym? Pomoc ludziom w potrzebie? Adopcja psa? Mam wrażenie, że dla niektórych auto czy motocykl to po prostu łatwiejsza wersja kota lub
  • Odpowiedz
@Pan_Grzybek żeby to jeszcze było szczere chociaż pamiętam jak w szkole średniej chłopak mojej koleżanki z klasy potrącił psa autem i mu nie pomógł ani nic a ona go wielce usprawiedliwiała że przecież nie zauważył a teraz po latach widze jak robi sobie ckliwe zdjęcia jak przytula i całuje pieski , dużo z tych bambinistow to fałszywi ludzie którzy robią ze zwierząt swoją pokazówkę
Żeby publiczność robiła klip klap rączkami
Nikt
  • Odpowiedz
@Pan_Grzybek ja tam się z psami nie całuje nie lize po dupie ale gdybym potrąciła to bym starała się ratować a nie z-----c psa na drodze a kilka lat później kasiunia się z pieskami przytula czule do zdjęć xD
Dla mnie to sekta samo adoracji , że kadzy te zwierzątka ma tylko na pokaz a jak kamera gaśnie to miłość znika
Poprostu rzygam fałszem
  • Odpowiedz
@thorgoth

@Pan_Grzybek: a jeśli ktoś się do dziecka po prostu nie nadaje? Nawet jeśli dla kogoś pies czy kot jest substytutem dziecka (a nie zawsze tak, ubranka czy wózki to jednak margines) to chyba BARDZO DOBRZE że ludzie nie nadający się do rodzicielstwa nie są rodzicami

To w takim razie zwierzę ma jeszcze gorzej bo jak będzie mu się działa krzywda u takiej skrzywionej osoby to nic nie powie
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas

@Pan_Grzybek: to wszystko efekt braku dzieci, ludziom miesza się w głowach kiedy instynkt się odzywa, więc starają się wypełnić tę lukę zwierzętami

To nie instynkt tylko budowanie fałszywej persony na fałszywej dobroci , prawdziwe uczucia nie potrzebują aparatu obok ani obnoszenia się , pamiętaj że Hitler też udawał że kocha pieski do zdjęć a za kulisami je dyscyplinował biciem
  • Odpowiedz