Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +37
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Chicoxxx66 +95
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wyszedłem z keto koło 10 listopada, przytyłem do 125kg. Nie dawałem rady już jeść wołowiny, wieprzowiny, smalcu, masła
Teraz trend się odwrócił, znów mam 119kg i jem:
-kaszę, makaron, soczewicę, warzywa, kiwi i mandarynki
-kurczaki, indyki
Oczywiście deficyt kaloryczny.
#keto #dieta
Przed keto byłem na lowcarbie z rok z hakiem, keto podoba mi się bardziej bo o wiele łatwiej mi na nim hamować apetyt, nie wiem w sumie nawet dlaczego, ale dużo łatwiej mi żreć racjonalnie
@Piesa: bo się zapychasz łatwiej, zjem trzy jajka na twardo, ogóra i kawałek kiełby jest git. Mam kumpla co wszama 6-8 jajek na twardo. Mnie by już przytkało po takiej ilości. Taką low carb czy keto też łatwiej gotować. Wrzucam kawał mięcha do airfrajera, chwila i gotowe, do tego ogóry kiszone albo konserwowe od teściów i obiad gotowy. Nie trzeba
Co do jajek to robiłem sobie kilka razy eggfast żeby wrócić do keto po potknięciu, 3 dni na jajkach, maśle i żółtym serze potrafi zmęczyć xD
co kilka dni pojawia się ktoś kto pisze że deficyt tylko się liczy, ale sprawa jest bardziej skomplikowana
- nie jesteśmy robotami ani okienkami w excelu, jesli ktoś liczy kalorie na bieżąco to moim zdaniem ma smutne życie, na keto można tego nie robić, bo nie jest łatwo przekroczyć kalorii jak podstawami diety są warzywa, jajka, mięso (można źle prowadzić diete w----------c masło orzechowe i zapijając śmietaną 30tką,
W Polsce tego tak nie piszą, bo u nas keto to nadal sekta
O ile wiem to keto nie proponuje alternatywy od fizyki, czy jakiejs czary mary, energii z kosmosu czy slonca zamiast jedzenia. Na tym procesie opiera sie egzystencja organizmow ludzkich, ze czepiesz energie z czegos. Na keto jest to tluszcz.
W poprzednim poscie poruszylem rzeczy poza matematyka-fizyka powodujacym ze
Pewnie jestes ulanym prosiakiem irl
@SubsaharyjskaAlpaka: u nas w polsce ludzie nie musze miec takich samym doswiadczen jak w ameryczce, nie wiem o co spinasz dupe