Wpis z mikrobloga

Byłem od czerwca do listopada na keto. Schudłem ze 132kg do 119kg.
Wyszedłem z keto koło 10 listopada, przytyłem do 125kg. Nie dawałem rady już jeść wołowiny, wieprzowiny, smalcu, masła
Teraz trend się odwrócił, znów mam 119kg i jem:
-kaszę, makaron, soczewicę, warzywa, kiwi i mandarynki
-kurczaki, indyki
Oczywiście deficyt kaloryczny.

#keto #dieta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Wight mi to nie działa o tyle, że świnia wewnętrzna jest za głośna jak ma za dużo cukrów do wyboru xD
Przed keto byłem na lowcarbie z rok z hakiem, keto podoba mi się bardziej bo o wiele łatwiej mi na nim hamować apetyt, nie wiem w sumie nawet dlaczego, ale dużo łatwiej mi żreć racjonalnie
  • Odpowiedz
w sumie nawet dlaczego, ale dużo łatwiej mi żreć racjonalnie

@Piesa: bo się zapychasz łatwiej, zjem trzy jajka na twardo, ogóra i kawałek kiełby jest git. Mam kumpla co wszama 6-8 jajek na twardo. Mnie by już przytkało po takiej ilości. Taką low carb czy keto też łatwiej gotować. Wrzucam kawał mięcha do airfrajera, chwila i gotowe, do tego ogóry kiszone albo konserwowe od teściów i obiad gotowy. Nie trzeba
  • Odpowiedz
  • 0
@Wight a to ja akurat przy garach stać lubię, eksperymentuję sobie z różnymi wypiekami keto i tak dalej.

Co do jajek to robiłem sobie kilka razy eggfast żeby wrócić do keto po potknięciu, 3 dni na jajkach, maśle i żółtym serze potrafi zmęczyć xD
  • Odpowiedz
@zssrauamaiw: @saib75
co kilka dni pojawia się ktoś kto pisze że deficyt tylko się liczy, ale sprawa jest bardziej skomplikowana

- nie jesteśmy robotami ani okienkami w excelu, jesli ktoś liczy kalorie na bieżąco to moim zdaniem ma smutne życie, na keto można tego nie robić, bo nie jest łatwo przekroczyć kalorii jak podstawami diety są warzywa, jajka, mięso (można źle prowadzić diete w----------c masło orzechowe i zapijając śmietaną 30tką,
  • Odpowiedz
@zssrauamaiw: na keto wcale nie jest trudno o nadwyżkę, wręcz jest super prosto, a większość osób na keto nie liczy kcal wcale. Później na reddit czytam, że tyją na keto lub po przejściu na węgle magicznie tyją 30kg w 2 miesiące :D
W Polsce tego tak nie piszą, bo u nas keto to nadal sekta
  • Odpowiedz
@zssrauamaiw: nie wiem co ci odpisac, staralem sie poruszyc wazne kwestie w poprzednim poscie, jesli ich nie zrozumialas to nic nie poradze

O ile wiem to keto nie proponuje alternatywy od fizyki, czy jakiejs czary mary, energii z kosmosu czy slonca zamiast jedzenia. Na tym procesie opiera sie egzystencja organizmow ludzkich, ze czepiesz energie z czegos. Na keto jest to tluszcz.

W poprzednim poscie poruszylem rzeczy poza matematyka-fizyka powodujacym ze
  • Odpowiedz
Później na reddit czytam, że tyją na keto lub po przejściu na węgle magicznie tyją 30kg w 2 miesiące :D

W Polsce tego tak nie piszą, bo u nas keto to nadal sekta

@SubsaharyjskaAlpaka: u nas w polsce ludzie nie musze miec takich samym doswiadczen jak w ameryczce, nie wiem o co spinasz dupe
  • Odpowiedz