Wpis z mikrobloga

Nagrałem materiał o tym, jaką maksymalną sprawność może mieć silnik spalinowy.
Spojrzenie jest mocno z punktu widzenia fizyki, ale wydaje mi się, że warto to zobaczyć, jeśli ktoś interesuje się motoryzacją.
Link do znaleziska jeśli ktoś zechciałby wykopać
https://wykop.pl/link/7599409/silnik-spalinowy-jest-silnikiem-cieplnym

Kiedyś wrzucałem bardzo podobny film, jednak cały czas uczę się montowania i nagrywania. O ile więc merytorycznie wszystko było w porządku, to sama jakość była zbyt słaba. Obecnie jest znacznie lepiej, ale wciąż długa droga przede mną, więc proszę o trochę wyrozumiałości
#motoryzacja #gruparatowaniapoziomu #tworczoscwlasna #nauka #ciekawostki #technologia
Beznazwyy - Nagrałem materiał o tym, jaką maksymalną sprawność może mieć silnik spali...
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imperial-green: Dlaczego "ignorancie"?

No wiesz, kiedys ludzie tak koni bronili przed automobilami. Hihi

A o efektywnosciach to wole posluchac fizyki niz retoryki.
No i bardziej lubie moje kilowaty niz "konie mechaniczne".
  • Odpowiedz
@Nolimit: Losowa wypowiedz to te bzdury o "sprawnosci 50% i polu do poprawy..." . Jeez jeszcze zaraz w darmowa energie uwierze i peretuum mobile.

Idz tam powiedz to VAGowi bo cos chyba nie wiedza. Bo juz by dawno, po stu latach, poprawili chyba co??? XDDD
  • Odpowiedz
@Niedobry: człowieku, nie pisz n------y. Jeszcze się rok 2025 nie zaczął, a juz wygrałeś konkurs na dzbana roku XD nie ma szans znaleść takiego bredzenia w innych wpisach.
Do czego ty się p---------s? Zwarcia dostałeś od tylu mądrych słów w filmie opa xD?
  • Odpowiedz
@IksdeHeheh: Ale dlaczego? Prosze mi pokazac model samochodu, jezdzacego po naszych drogach, z silnikiem np. diesla o REALNEJ sprawnosci 50%.

No slucham?

Bo jesli nie to ktos tu grubo nagina fakty. Hihi.
  • Odpowiedz
@Madin5: No co? Jak tam rozwoj "efektywnosci" spaliniaczkow? Slucham gdzie to mityczne 50%...XD

Bo takie elektryki startowaly od 85%.

A to tylko "sprawnosc silnika", a gdzie "sprawnosc calego samochodu". Fiu fiu...
Okaze sie zaraz, jak pogrzebiecie, ze spalinowki sa realnie na poziomie 25-35 %. Hihi.
Niedobry - @Madin5: No co? Jak tam rozwoj "efektywnosci" spaliniaczkow? Slucham gdzie...

źródło: 1000016641

Pobierz
  • Odpowiedz
@Niedobry: Ty naprawdę jesteś taki głupi hihi czy jednak ciut głupszy? Bo obstawiam to drugie XD przeczytaj jeszcze raz chociaż tytuł dzbanie XD czy gdzieś tam jest twierdzenie że silniki mają sprawność ponad 50%? Czy jednak autor skupia się na fizycznych możliwościach.

Kurde dyskutuje z debilem, znowu sobie to robię hihi
  • Odpowiedz
@Niedobry: niedawno wrzucałem pewną ciekawostkę, ale dla ciebie zrobię to ponownie.
Większość osób (ponad 95%) z IQ poniżej 90 nie jest w stanie zrozumieć warunkowych hipotetycznych sytuacji.

Na przykład:
Jak byś się czuł wczoraj wieczorem, gdybyś nie zjadł śniadania ani obiadu?
Co masz na myśli? Zjadłem śniadanie
  • Odpowiedz
@IksdeHeheh: Dziekuje ci za ten wysrywik.
Ale:
Rozumiem jak i dlaczego chcesz mnie obrazic.

Ty nie widzisz, w swoim zaslepieniu, ze ja to celowo ignoruje.

Bardzo chcialbys byc "dobrze zrozumiany" to widze. To wynika z jakichs kompleksow? Nie sluchano cie w domu?
  • Odpowiedz